Tratamente boli, tratament dureri

 

Boli cardiovasculare

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

    Principalele boli cardiovasculare  

Anevrismul de aorta     Angina pectorala     Blocuri atrioventriculare     Cardiomiopatia

Endocardita infectioasa     Fibrilatia atriala     Hipertensiunea arteriala     Infarctul miocardic (acut)

Insuficienta aortica     Insuficienta cardiaca     Insuficienta mitrala     Miocardita

Pericardita     Tromboza     Accident vascular cerebral

Boli cardiovasculare (denumite popular si boli de inima) : Generalitati

In ultimul timp, principalele boli intalnite la majoritatea populatiei sunt cele cardiovasculare. Acestea sunt reprezentate de afectiuni care se intalnesc atat la nivelul cordului, cat si la nivelul vaselor de sange. Din categoria bolilor cardiovasculare fac parte cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, boala arteriala periferica, pericardita, miocardita, endocardita si bolile cardiace congenitale (malformatii ale inimii prezente de la nastere). Cand cordul nu mai poate pompa spre periferie necesarul de sange apare insuficienta cardiaca.

Boli cardiovasculare : Cum se manifesta

Simptomele caracteristice bolilor cardiovasculare sunt durerile in piept, dispneea (senzatia de sufocare), palpitatiile si sincopa  (pierderea temporara a constientei). Durerile in piept pot fi cauzate de diferite lucruri, de la cele mai banale, pana la infarct miocardic. Caracteristicile durerii sugereaza cauza acesteia, astfel: durerea ca o apasare se intalneste in angina pectorala iar cea ascutita poate fi datorata pleurei sau pericardului. Daca aceasta iradiaza in umar, brate sau gat poate fi vorba de angina pectorala (cand dureaza cateva minute) sau infarct miocardic (cand dureaza peste 20 de minute). Durerea intalnita in disectia de aorta apare brusc, avand o intensitate mare si se localizeaza interscapular. Aparitia durerii din bolile cardiovasculare este precipitata de factori precum frigul, emotiile, sau ingerarea unor alimente, si se atenueaza la adoptarea unei pozitii (pericardita) sau la administrarea de nitrati (angina pectorala). Dispneea apare datorita insuficientei ventriculare stangi, emboliei pulmonare (cheag de sange care astupa un vas pulmonar), unei cauze respiratorii sau anxietatii. Palpitatiile sunt batai regulate sau neregulate ale inimii care apar in aritmii de diferite cauze. Sincopa reprezinta pierderea starii de constienta asociata cu cadere si disparitia semnelor vitale, cu revenire spontana fara tratament. Alte simptome ce pot fi intalnite in bolile cardiovasculare sunt greata, varsaturile si transpiratiile.

Boli cardiovasculare : Principalele cauze

Principala cauza a aparitiei bolilor cardiovasculare este ateroscleroza. Aceasta este o boala inflamatorie a peretelui arterial care poate duce la ingustarea vaselor de sange si la scaderea fluxului sanguin intr-o anumita zona. Astfel, celulele fiind private de nutrientii necesari din sange vor muri, aparand diferite manifestari ale bolii cardiovasculare, printre care si durerea. O alta cauza este reprezentata de formarea unor cheaguri de sange in zonele in care acesta stagneaza si oprirea lor in vase pe care le vor obstrua determinand aparitia simptomelor.

Boli cardiovasculare : Ce trebuie facut imediat

In cazul aparitiei vreunui simptom caracteristic bolilor cardiovasculare este recomandata efectuarea unei vizite la medic pentru a se stabili cauza. Daca pacientul este cunoscut cu angina pectorala poate lua pana la 3 comprimate de nitroglicerina la intervale de cate 5 minute, iar daca durerea nu cedeaza trebuie neaparat sa apeleze la ajutor specializat.

Boli cardiovasculare : Cand trebuie mers la medic

Trebuie cerut sfatul unui medic atunci cand simptomele bolii cardiovasculare isi schimba caracteristicile, apar mai des, nu mai raspund la medicatie sau se insotesc de alte simptome noi.

Boli cardiovasculare : La cine apare mai frecvent

Cei mai predispusi aparitiei bolilor cardiovasculare sunt barbatii in varsta, cu obezitate abdominala, care fumeaza si lucreaza intr-un mediu stresant. De asemenea, cei cu istoric familial de boli cardiace, supraponderalii, hipertensivii, diabeticii sau cei cu un nivel al colesterolului ridicat au un risc mai mare de a dezvolta o boala cardiovasculara.

Boli cardiovasculare : Recomandari

Pacientul trebuie sa urmeze instructiunile medicului si sa-si ia medicatia prescrisa in mod regulat. Pentru a preveni aparitia sau agravarea simptomelor trebuie eliminati factorii de risc.

Boli cardiovasculare : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea bolilor cardiace accesati urmatorul link: tratarea bolilor cardiovasculare

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.