Tratamente boli, tratament dureri

 

Blocuri atrioventriculare

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Blocuri atrioventriculare : Generalitati

Blocurile atrioventriculare sunt tulburari de conducerea a impulsului nervos din atrii catre ventriculi. Ele constau in transmiterea intarziata, intermitenta sau blocata a impulsului. Cea mai frecventa cauza este fibroza si scleroza idiopatica a sistemului conductor (50%), ischemia cardiaca (40%), restul este determinat de administrarea medicamentelor (beta-blocante, calciu blocante, digoxin).

Blocuri atrioventriculare : Cum se manifesta

Blocurile atrioventriculare(BAV) se calsifica in: BAV gradul I – caracterizat prin intarzierea conducerii atrio-ventriculare a impulsului, BAV gradul II – se caracterizeaza prin blocarea intermitenta a conducerii atrio-ventriculare, BAV gradul III – transmiterea impulsului de la atrii catre ventriculi este complet blocata. Manifestarile clinice variaza in functie de gardul blocului. Blocul atrioventricular de gradul I este asimptomatic. El poate apare normal la tineri atleti. Blocul atrioventricular de gradul II pacientul poate sesiza pauze sau neregularitati in ritmul inimii. Poate sa nu aibe nici un simptom sau doar ameteala. BAV gradul II poate fi normal in cazul subiectiilor cu tonus vagal crescut. Blocul atrioventricular de gradul III se manifesta prin ameteala, lipotimii, sincopa, din cauza scaderii debitului cardiac.

Blocuri atrioventriculare : Principalele cauze

Cea mai frecventa cauza este fibroza si scleroza idiopatica a sistemului conductor (50%), ischemia cardiaca (40%), restul este determinat de administrarea medicamentelor (beta-blocante, calciu blocante, digoxin). Prelungirea conducerii AV nodale se poate întâlni la atletii bine antrenati, care prezinta hipervagotonie de repaus. Exista afectiuni care pot influenta conducerea atrioventriculara precum: infarctul miocardic, spasmul coronarian, miocardite virale (inflamarea muschiului inimii), mononucleoza infectioasa (“boala sarutului”), boala Lyme, etc.

Blocuri atrioventriculare : Ce trebuie facut imediat

Blocul atrioventricular poate deveni o patologie amenintatoare a vietii atunci cand gradul ei este mare, gradul III. Aparitia ametelii, lipotimii, sincope sunt datorate scaderii debitului cardiac si cel mai bun demers este chemarea ambulantei sau deplasarea insotit de cineva la medic (de urgenta, cardiolog, internist).

Blocuri atrioventriculare : Cand trebuie mers la medic

Imediat ce apar primele simptome.

Blocuri atrioventriculare : La cine apare mai frecvent

Atletii bine antrenati, persoanele care prezinta infarct miocardic acut (în special cel inferior), spasm coronarian, intoxicatie digitalica, exces de beta-blocanti sau de blocanti ai canalelor de calciu, infectii acute ca miocarditele virale, febra reumatica acuta, mononucleoza infectioasa (“boala sarutului”) si diferite afectiuni, ca boala Lyme, sarcoidoza, amiloidoza si neoplasmele, în mod particular mezoteliomul cardiac. Blocul AV nodal poate fi si congenital.

Blocuri atrioventriculare : Recomandari

Controale medicale periodice la un cardiolog, pentru a putea depista din timp un eventual bloc atrioventricular.

Blocuri atrioventriculare : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea blocurilor atrioventriculare accesati urmatorul link:  Tratarea blocurilor atrioventriculare

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.