Tratamente boli, tratament dureri

 

Cardiomiopatia

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Cardiomiopatia : Generalitati

Cardiomiopatia este o boala cardiaca cronica in care este afectat muschiul inimii, ducand in cele din urma la insuficienta cardiaca. Exista 3 tipuri principale de cardiomiopatii: dilatative, hipertrofice si restrictive.

Cardiomiopatia : Cum se manifesta

Cardiomiopatia poate sa nu prezinte semne si simptome in fazele incipiente, insa pe masura ce afectiunea avanseaza, starea de sanatate se poate degrada. Principalele simptome sunt: senzatia de sete de aer, umflarea picioarelor, oboseala, astenie, palpitatii, ameteala, lipotimie, dureri in piept. Indiferent de tipul de cardiomiopatie, simptomele tind sa se inrautateasca. Exista cazuri in care boala cardiaca poate sa evolueze foarte repede sau mai incet.

Cardiomiopatia : Principalele cauze

Cardiomiopatia dilatativa este cea mai frecventa afectare miocardica. In aceasta afectiune forta de contractie a ventriculului stang este alterata, urmata de dilatarea ventriculara. Cei mai afectati sunt barbatii de varsta medie. Este posibila o transmitere genetica a bolii. Cardiomiopatia hipertrofica este caracterizata de ingrosarea stratului de fibre muscular cardiace, urmata de fibrozarea acestor fibre si alterarea functiei de pompa a inimii. Cardiomiopatia hipertrofica se poate dezvolta la orice varsta, insa are prognostic prost daca apare din copilarie. Ca si in cardiomiopatia dilatativa in unele familii exista transmiterea genetica a afectiunii. Cardiomiopatia restrictiva este caracterizata prin cresterea rigiditatii peretilor ventriculari, datorita unei afectaria miocardului sau a endocardului. In urma acestor modificari, inima nu se mai poate destinde pentru a stoca sange, insa functia ei de contractie ramane prezervata sau diminua usor.

Cardiomiopatia : Ce trebuie facut imediat

Aparitia oricaruia dintre simptomele cardiomiopatiei, trebuie sa va determine sa apelati la un medic. Gravitatea afectiunii este data de modul brusc de aparitie a simptomelor si daca ele va pun sau nu viata in pericol.

Cardiomiopatia : Cand trebuie mers la medic

Vizita la medic trebuie inceputa imediat ce prezentati simptomele cardiomiopatiei. In cazul precipitarii simptomelor puteti apela serviciul de urgenta.

Cardiomiopatia : La cine apare mai frecvent

Cei mai predispusi sa dezvolte cardiomiopatii sunt persoanele care sufera de : hipertensiune arterial, afectiuni valvulare cardiace, antecedente de infarct miocardic, fibrilatie atriala, probleme tiroidiene, diabet zaharat, sarcina. Abuzul de alcool duce in timp la dezvolatarea cardiomiopatie dilatative, reversibila partial daca se inrerupe consumul. Folosirea medicamentelor: antidepresive triciclice, chemoterapie. Cardiomiopatiile pot fi cauzate de virusuri sau genetic.

Cardiomiopatia : Recomandari

- Evitarea sedentarismului. Se recomanda a se practica activitati fizice zilnice de efort mediu (plimbari regulate) cu evitarea activitatilor fizice intense.  

- Renuntarea la fumat. Atingerea unui indice de masa corporala optim (evitarea obezitatii).

- Consum de alimente sarace in grasimi saturate si bogate in grasimi nesaturate.

- Scaderea consumului de alcool (maxim un pahar de vin pe zi) sau chiar eliminarea.

- Regim hiposodat (limitarea aportului de sare si de alimente sarate: muraturi, branza sarata, carne procesata, alune sarate, alimente la conserva, masline, fast food etc).

- Consult medical periodic.

Cardiomiopatia : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea cardiomiopatiei accesati urmatorul link: Tratarea cardiomiopatiei

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.