Tratamente boli, tratament dureri

 

Fibrilatia atriala

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Fibrilatia atriala : Generalitati

Fibrilatia atriala este un ritm neregulat si adesea rapid al inimii. Ritmul neregulat se numeste si aritmie, si rezulta din trasmiterea unor impulsuri electrice anormale de la nivelul atriului (drept) al inimii, ce va determina batai cardiace cu o frecventa neregulata si de obicei rapide. Fibrilatia atriala este cea mai comuna aritmie.

Fibrilatia atriala : Cum se manifesta

Fibrilatia atriala se manifesta printr-un ritm complet neregulat (inima bate haotic) resimit de pacient sub forma de palpitatii. Poate determina la unele persoane stari de anxietate si chiar dureri de inima. Asocierea insuficientei cardiace si a fibrilatiei atriale poate determina decompensarea insuficientei cardiace si dispnee (greutatea in respiratie). Hipotensiunea arteriala poate fi un simptom al fibrilatiei atriale si se resimte de catre pacient prin ameteala, lesin (lipotimie) sau slabiciune.

Fibrilatia atriala : Principalele cauze

Mecanismul fibrilatiei atriale il reprezinta existenta in paralel a unor multiple microcircuite de reintrare, care sunt instabile si genereaza multiple unde care vor ajunge la ventriculi. Aritmia este generata de un focar cu descarcarea rapida, situat cel mai adesea la nivelul venelor pulmonare (exista 4 vene pulmonare care patrund in atriul stang si aduc sange oxigenat de la plamani). Fibrilatia atriala poate sa apara si la o inima sanatoasa, cel mai frecvent la tineri , unde jumatatea din ei nu asociaza si alte probleme cardiace.

Fibrilatia atriala : Ce trebuie facut imediat

Atunci cand factorul declansator este unul care poate fi inlaturat (ex.: consumul de alcool sau de cafea), revenirea la o frecventa cardiaca regulate se poate realize prin oprirea consumului. Nu exista un tratament eficate pe care sa il puteti aplica acasa, singura optiune in caz de palpitatii, mai ales daca asociati si o alta boala cardiaca, ramanand vizita la medic. Ingnorarea unor simptome precum palpitatiile, determina staza si tromboza intraatriala si risc embolic (un cheag poate pleca in circulatie si obstrua complet/incomplet o artera, determinand infarct in teritoriul vascularizat de catre acea artera).

Fibrilatia atriala : Cand trebuie mers la medic

Imediat ce aveti palpitatii, slabiciune, ameteli si acestea nu cedeaza spontan, la administrarea tartamentului de fond sau la indepartarea factorilor cauzatori.

Fibrilatia atriala : La cine apare mai frecvent

Cel mai frecvent, fibrilatia atriala apare ca rezultat al asocierii altei patologii cardiace (fibrilate atriala secundara). Fibrilatia atriala secundara poate sa apara in cazul persoanlor care asociaza: boli cardiace valvulare (degenerari / calcificari ale valvelor cardiace), hipertrofie ventriculara stanga, boli cardiace coronare, cardiomiopatie (afectiune a muschiului cardiac, duce la insuficienta cardiaca), sindromul sinusului bolnav, pericardita, miocardita. Persoanele in varsta sunt mai predispuse sa dezvolte fibrilatie atriala in comparatie cu o persoana mai tanara de 40 de ani. Alti factori care pot determina aparitia episodica a fibrilatiei atriale sunt: alcoolul si cafeaua.

Fibrilatia atriala : Recomandari

Respectarea tratamentului antiaritmice recomandat de medic. Evitati consumul excesiv de alcool si cafea.

Fibrilatia atriala : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea fibrilatiei atriale accesati urmatorul link: Tratament fibrilatia atriala

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.