Tratamente boli, tratament dureri

 

Insuficienta aortica

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Insuficienta aortica : Generalitati

Insuficienta aortica este inchiderea incompleta a valvelor aortice, determinand reintoarcerea sangelui din aorta in ventriculul drept in timpul diastolei (perioada de relaxare a inimii). Valva aortica este alcatuite din 3 cuspe care prin inchidere separa ventricului stang de aorta ascendenta.

Insuficienta aortica : Cum se manifesta

Simptomele variaza in functie de severitatea insuficientei aortice, astfel ca initial nu exista simtome care sa alarmeze pacinetul, boala putand ramane asimptomatica 10-15 ani. Se pot relata in acest timp cresteri ale tensiunii arteriale, dureri de cap, ameteli, palpitatii, tahicardie. Insuficienta aortica include mai tarziu dispnee (lipsa de aer), ortopnee (dispnee care apare cand se sta pe spate, apare necesitatea de a dormi pe mai multe perne), palpitatii, dureri de inima - apar la 5% dintre persoanele fara afectari ale arterelor coronare (arterele ce vascularizeaza inima) si sunt frecvente noaptea.

Insuficienta aortica : Principalele cauze

Insuficienta aortica poate fi cauzata de lezarea valvei aortice din: reumatism articular acut, endocardita bacteriana, dilatatii ale aortei ascedente din hipertensiunea arteriala/sifilis/sindromul Marfan, defecte congenitale ale valvei aortice ( exista copii care se pot naste cu 1 sau 2 cuspa in loc de 3). Cauza cea mai frecventa de valvulopatie aortica care apare la copii si tineri este reumatismul articula acut. El apare in urma faringo-amigdalitelor streprococice netratate. O alta cauza pentru deteriorarea valvei aortice este imbatranirea, deteminand alterarea structurilor care alcatuiesc valva aortica. Insuficientele valvulare incep sa apara de la 50 de ani si sunt prezente la toti dupa varsta de 80 ani, insuficienta include oricare din valvele inimii (aortica, mitrala, pulmonara, tricuspida) dintre care cea mai afectat este cea aortica.

Insuficienta aortica : Ce trebuie facut imediat

Insuficienta aortica este in general o boala care apare in timp si nu pune probleme pacientilor decat dupa ani de evolutie. Insuficienta aortica devine o urgenta atunci cand ea apare dupa disectia de aorta ascendenta sau intr-un traumatism toracic, insa prioritatea va fi salvarea vietii.

Insuficienta aortica : Cand trebuie mers la medic

Vizita la medic trebuie inceputa imediat ce aveti simtome precum palpitatii, astenie, dispnee, cresteri ale tensiunii arteriale, toate suprapuse peste un istoric familial de boli de inima (in special insuficienta aortica).

Insuficienta aortica : La cine apare mai frecvent

Cei mai predispusi spre a dezvolta insuficienta aortica sunt persoanele in varsta si in special barbatii. Asocierea unei boli de tesut conjunctiv (sindromul Marfan), a hipertensiunii arteriale sau a unei boli autoimune creste riscul de a dezvolta insuficineta aortica.

Insuficienta aortica : Recomandari

O data diagosticata insuficienta aortica, faceti vizite perioadice la medic pentru supravegherea starii de sanate, a functionarii tratamentului si pentru depistarea unor eventuale complicatii (endocardita, tulburari de ritm, insuficienta cardiaca sau chiar agravarea bolii). Renuntarea la fumat. Regim sarac in grasimi(risc de aparitie a placilor de aterom la nivelul coronarea si de agravarea a bolii) si limitat in consumul de sare. Daca sunteti obez(a) este recomandat sa slabiti, astfel evitati sa suprasolicitati o inima care este deja bolnava.

Insuficienta aortica : Tratament

Mai multe informatii legate de tratarea insuficientei aortice aveti la urmatorul link: Tratarea insuficientei aortice

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.