Tratamente boli, tratament dureri

 

Insuficienta cardiaca

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Mai multe informatii legate de tratarea insuficientei cardiace aveti la urmatorul link: Tratarea insuficientei cardiace

Insuficienta cardiaca : Generalitati

Insuficienta cardiaca se caracterizeaza prin incapacitatea cordului de a pompa sangele in ritmul nevoilor organismului, astfel ca tesuturile si organele vor fi private de sange in momentele de efort, stress, suparare etc.

Insuficienta cardiaca : Cum se manifesta

Cel mai important simptom al insuficientei cardiace este dispneea (senzatia de sete de aer). Dispneea apara initial la eforturi mari, ca dupa o perioada de evolutie negativa a bolii cardiace, aceasta sete de aer sa apara la eforturi obisnuite sau chiar in repaus. In timpul somnului apare nevoia de a dormi pe mai multe perne, astfel toracele ramane putin ridicat si nu va creste cantitatea de sange de la nivelul toracelui, suprasolicitand inima. Picioarele se pot umfla, cu aparitia edemelor perimaleolare sau pretibiale. Picioarele sunt reci si cianozate, dincauza slabei vascularizatii. Insuficienta cardiaca determina o scadere a distributie a sangelui catre organele vitale, astfel va aparea senzatia de oboseala, slabiciune. Insuficienta cardiaca afecteaza in cele din urma si ficat determinand anorexie, greata, dureri abdominale si senzatia de plenitudine.

Insuficienta cardiaca : Principalele cauze

Insuficienta cardiaca se dezvolta in urma unor probleme cardiace care au slabit inima. In timp inima nu mai poate tine pasul cu nevoile de oxigen ale organismului (in urma unui efort, mers pe o distanta lunga, suparare, cearta etc). Principalele cauze de insuficienta cardiaca sunt: sufierinte ale coronarelor (arterele ce vascularizeaza inima), infarctul miocardic, hipertensiune arteriala, afectari valvulare (stenoze, insuficiente valvulare), cardiomiopatie (afectarea muschiului inimii), aritmii (fibrilatia atriala, tahicardii supraventriculare), anemie, hipertiroidism sau boli congenitale (comunicarea interventiruclara, fistula arteriovenoasa)

Insuficienta cardiaca : Ce trebuie facut imediat

Insuficienta cardiaca poate precipita in urma unui infarct miocardic, infectii, puseu hipertensiv sau in urma unui efort fizic mai intens. Insuficienta cardiaca devine o urgenta atunci cand pune in pericol viata pacientului, si cel mai bun demers este sa se apeleze serviciul de urgenta.

Insuficienta cardiaca : Cand trebuie mers la medic

Descoperirea sau aparitia unor simptome precum senzatia de a ramane fara aer, dormitul pe mai multe perne, oboseala la mers sau palpitatii ar trebui sa va determine sa mergeti la un cardiolog.

Insuficienta cardiaca : La cine apare mai frecvent

Cele mai afectate persoane sunt cele in varsta, ce asociaza si alte patologii cardiace, intre 6-10% din cei de peste 65 de ani, sunt diagnosticati cu insuficienta cardiaca. Factori favorizanti ai insuficientei cardiace sunt: infectiile, aritmiile, sarcina, tireotoxicoza, miocardita reumatismala, endocardita infectioasa, efortul fizic, dieta, lichidele, factorii de mediu çi excesele emotionale,hipertensiunea arteriala.

Insuficienta cardiaca : Recomandari

- Schimbarea stilului de viata si adoptarea unuia mai sanatos, poate scadea intensitatea si frecventa de aparitie a simptomelor.

- Renuntarea la fumat determina cresterea cantitatii de oxigen din tesut si prin urmare scade munca inimii.

- Evitarea grasimilor alimentare si controlul strict al greutatii.

- Eviatati consumul de sare si alcool.

- Faceti activitati fizice regulate, cum ar fi 30 de minute de mers alert.

- Evitati stress-ul emotional, care determina cresterea ritmului cardiac si o posibila precipitarea a insuficientei cardiace.

Insuficienta cardiaca : Tratament

Mai multe informatii legate de tratarea insuficientei cardiace aveti la urmatorul link: Tratarea insuficientei cardiace

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.