Tratamente boli, tratament dureri

 

Miocardita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Miocardita : Generalitati

Miocardita reprezinta inflamatia miocitelor (celulele muschiului cardiac) ce rezulta din infectii, substante toxice si boli autoimune. Consecinta acestei inflamatii este pierderea functiilor cardiace prin distrugerea miocardului (mschiul inimii). Miocardita este o boala care poate fi trecuta cu vederea din cauza paletei largi de manifestari.

Miocardita : Cum se manifesta

In formele usoare, miocardita poate sa nu aibe nici un simptom. Pacientul poate avea o stare generala proasta sau simptome ale unei infectii virale. In formele mai avansate, semnele si simptomele miocarditei variaza in functie de cauza ce a dus la miocardita. Miocardita poate avea semne si simptome precum: dureri de inima, aritmii cardiace, dispnee de repaus sau in timpul unei activitati fizice, edeme ale membrelor inferioare manifestate prin umflarea picioarelor sau a gleznelor, astenie. Exista si simptome general care apar in aproape toate infectiile virale, precum: dureri de cap, mialgii, dureri articulare, febra, dureri in gat, diaree. Pacientii cu miocardita virala pot prezenta antecedente de febra, nazofaringita sau amigdalita. Diagnosticul de miocardita poate fi trecut cu vederea din cauza semnelor si simptomelor nespecifice putand cauza in cele din urma moarte subita.

Miocardita : Principalele cauze

Virusii - coxsackie B, care se poate manifesta prin simptome precum cele din gripa; adenovirus –determina banala gripa; parvovirus B19; echovirus; virusul Epstein-Barr; HIV.

Bacterii - staphylococcus, streptococcus, borrelia.

Paraziti - Trypanosoma cruzi si toxoplasma.

Fungi – candida, aspergillus, histoplasma.

Bolile autoimmune pot determina aparitia miocarditei: lupus, boli ale tesutului conjunctiv si granulomatoza Wegener.

Miocardita : Ce trebuie facut imediat

Miocardita poate fi suspicionata in momentul aparitiei semnelor cardiace. Aparitia acestora trebuie sa va determine sa apelati la un medic, existand riscul aparitie de complicatiilor (insuficienta cardiaca, aritmii, infarct miocardic sau moarte subita).

Miocardita : Cand trebuie mers la medic

Aparitia simptomelor precum: durerile de inima, aritmiile cardiace, dispnee de repaus sau in timpul unei activitati fizice, edemele membrelor inferioare cu umflarea picioarelor sau a gleznelor, astenia; trebuie sa va determine sa apelati la un medic.

Miocardita : La cine apare mai frecvent

Persoanele care au contactat unul din agentii etiologici prezentati la cauze. Persoanle cu boli precul lupusul, sclerodermia, boala mixta de tesut conjunctiv sau granulomatoza Wegener.

Miocardita : Recomandari

- Odihna este importanta in recuperarea post-miocardita, pentru ca pune inima in repaus.

- Consumul scazut de sare.

- Scaderea consumului de lichide.

- Evitarea fumatului.

Miocardita : Tratament

Mai multe informatii legate de tratarea miocarditei aveti la urmatorul link: Tratarea miocarditei

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.