Tratamente boli, tratament dureri

 

Apendicita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Apendicita : Generalitati

Apendicita reprezinta inflamatia apendicelui, datorita unei infectii. Apendicele face parte din sistemul digestiv, fiind situat alaturi de cec (cecum), inainte de inceperea colonului. Apendicele se gaseste cel mai frecvent in partea laterala a cecului. La unele persoane, se poate situa in spatele cecului, la nivel pelvin, sau sub ficat. Apendicita este cauza uneia dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale.

Apendicita : Cum se manifesta

Simptomele in apendicita incep brusc, deodata, alarmeaza si agita persoana afectata. Apar dureri intense in partea dreapta a abdomenului, la nivelul locului unde este situat apendicele. Zona abdomenului se intareste, devine dura. Sunt prezente greturile si varsaturile. Febra este un alt simptom prezent in apendicita. Persoane afectata este agitata, speriata (anxietate), apare o senzatie de neliniste cauzata de durerea intensa. Uneori, simptomele apar dupa un efort fizic, mai ales la copii. Bataile inimii sunt intensificate, apare transpiratiile, paliditatea fetei.

Apendicita : Principalele cauze

Cauzele de apendicita sunt: o infundare a acestuia printr-un corp strain, un dop de materii fecale, sau marirea dimensiunilor peretelui sau. Avand in vedere ca apendicele comunica cu colonul (fiind la inceputul sau), apare prin infundarea sa, blocarea materiilor fecale la nivelul sau. Astfel, acestea vor stagna aici. Microbii din materiile fecale, care ar fi trebuit sa se elimine, infecteaza apendicele, producand apendicita. Sursa de infectie nu este, deci, exterioara de corp, ci provine chiar din organism.

Apendicita : Ce trebuie facut imediat

Singura masura care se poate lua in caz de apendicita este adresarea de urgenta la medic. Se va chema ambulanta, sau va fi transportat cu o masina pacientul la spital. In caz contrar se vor instala in scurt timp complicatiile apendicitei, care nu sunt deloc banale. Poate aparea peritonita, abcesul, plastronul, sau inflamatia muschiului psoas. Peritonita pate ameninta viata.

Apendicita : Cand trebuie mers la medic

Un consult medical de urgenta este neaparat in caz de apendicita. Se va realiza o ecografie, care va evidentia ca peretele apendicelui este marit in dimensiuni (inflamat), uneori se pot vedea materiile fecale care stagneaza acolo sau corpul strain care a produs infectia. Examenul CT are rolul de a clarifica si mai bine lucrurile, in sensul ca imaginea este mai exacta.

Apendicita : La cine apare mai frecvent

Apendicita este o afectiune foarte frecventa. Este una din bolile pentru care se realizeaza cel mai des interventii chirurgicale. Apendicita apare mai des la copii, deoarece majoritatea adultilor deja s-au operat pentru aceasta afectiune. Frecventa cea mai mare a bolii este la copiii intre 12 si 16 ani.

Apendicita : Recomandari

Principala recomandare in cazul unei apendicite este adresarea cat mai rapida la medic. Este important ca parintii sa fie atenti la simptomele copiilor, in cazul in care acestea ar putea sugera o apendicita. Este important sa nu se intarzie diagnosticul, nici tratamentul. In caz contrar, se va ajunge la complicatii. Peritonita este una dintre cele mai de temut evolutii nefavorabile ale unei apendicite.

Apendicita : Tratament

Tratament apendicita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.