Tratamente boli, tratament dureri

 

Ascaridioza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Ascaridioza : Generalitati

Ascaridioza este o boala parazitara, produsa de Ascaris lumbricoides (limbric- in termeni comuni). Acesta este un vierme, care e specific omului. El traieste in intestinul subtire, hranindu-se cu sucurile prezente la acest nivel. Boala este destul de frecventa si in prezent, in comparatie cu alte afectiuni parazitare care s-au redus considerabil.

Ascaridioza : Cum se manifesta

Ascaridioza are o simptomatologie variabila, in functie de stadiul de dezvoltare al parazitului. In perioada in care parazitul nu este inca format complet, inca migrand in corpul uman (imediat dupa contaminare), apar semne precum febra, tuse, modificari la nivel pulmonar. Acest fapt se datoreaza traseului pe care limbricul il parcurge in organismul uman- intestin, ficat, plaman, intestin. Se elimina o sputa (secretie din caile respiratorii ) care contine in unele cazuri ouale de limbric. Ascaridioza se caracterizeaza prin cresterea numarului de globule albe in sange. Aceasta perioada a bolii dureaza cam opt zile. In perioada in care parazitul ajunge in intestin, apar simptome gastro-intestinale. In ascaridioza vor exista astfel semne precum: dureri abdominale (pacientul nu poate preciza exact locul durerii, semn ca viermele este in miscare), diaree (in unele cazuri este posibila constipatia), greturi, varsaturi. Copii afectati de ascaridioza vor pierde mult in greutate, deoarece limbricul consuma glucoza lor. Cand se elimina, apoi, parazitii, ei revin la greutatea initiala. Cei mici sunt agitati, nervosi, iritabili. Somnul este afectat, fapt ce influenteaza randamentul lor scolar, capacitatea de concentrare. Devin apatici, obositi.

Ascaridioza : Principalele cauze

Ascaridioza este podusa prin contaminarea organismului cu Ascaris lumbricoides, un vierme parazit. Infectarea se produce prin consumul de legume sau fructe ce contin oua ale limbricului. Dupa doua luni de la contaminare, viermele devine adult, producand simptome zgomotoase. Lipsa spalarii eficiente a produselor alimentare consumate duce la ascaridioza.

Ascaridioza : Ce trebuie facut imediat

In cazul in care apar simptome precum diaree, varsaturi, oboseala, la copii, mai ales, sa va lua in calcul posibilitatea aparitiei unei boli parazitare. Este bine sa ne gandim la ascaridioza, avand in vedere ca are o frecventa mare, chiar si la momentul actual. Prima masura este de adresare la medic. Se vor face analizele specifice pentru a detecta ce boala este cu siguranta.

Ascaridioza : Cand trebuie mers la medic

Adresarea la medic se va face cat mai repede posibil, pentru a se realiza analiza scaunului. Se identifica astfel limbricii, care au declansat ascaridioza. Daca singurii paraziti sunt masculii, este posibil ca ei sa nu se remarce in scaun. Doar femelele se vad cu siguranta. In acest caz, se va realiza o radiografie abdominala, prin care in intestin se va remarca limbricul. Ascaridioza necesita inceperea tratamentului cat mai curand posibil. In caz contar, limbricul va creste mult in dimensiuni. Netratat, el poate trai cam un an in corpul uman.

Ascaridioza : La cine apare mai frecvent

Ascaridioza este mai des intalnita la copii. Apare mai frecvent in tarile tropicale. Afecteaza cam o patrime din populatia globului.

Ascaridioza : Recomandari

Principala recomandare in caz de ascaridioza este de adresare cat mai rapida la medic pentru diagnostic si tratament. Este important ca boala sa nu fie neglijata. In caz contrar, este posibil ca limbricul sa creasca mult in dimensiuni. In aceasta situatia, apar in ascaridioza niste simptome extrem de neplacute. Parazitul, de dimensiuni mari, se elimina prin anus, gura, sau nas. Este un fenomen foarte marcant. Si mai grav este cand ajunge in apendice, in caile biliare, in pancreas.

Ascaridioza : Tratament

Tratament ascaridioza

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.