Tratamente boli, tratament dureri

 

Enterocolita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Enterocolita : Generalitati

Enterocolita reprezinta o afectare inflamatorie a intestinului subtire si a colonului. Se caracterizeaza prin modificari ale tranzitului - diaree. Este o boala produsa de bacterii, virusuri sau paraziti. Infectarea se realizeaza in urma consumarii unor alimente care contin respectivul microb.

Enterocolita : Cum se manifesta

Principalul simptom in enterocolita este diareea. Apar scaune numeroase zilnic (uneori 5-6 in 24 de ore), de consistenta scazuta, semilichida sau chiar lichida. Durerile abdominale sunt si ele prezente. Greturile, varsaturile apar in formele mai severe de enterocolita. Balonarea abdominala este prezenta deoarece intestinul este inflamat, iritat. Pofta de mancare este redusa considerabil. In consecinta, cel care sufera de enterocolita va scadea in greutate. Crampele abdominale sunt des intalnite, mai ales dupa masa. Frecvent, au loc eliminari de gaze. Este prezenta febra, uneori insotita de frisoane. Starea generala a celui afectat este proasta. In urma varsaturilor, dar mai ales a diareei, apare deshidratarea. Pielea va fi modificata, iar bolnavul va avea o senzatie permanenta de sete, avand gura uscata.

Enterocolita : Principalele cauze

Enterocolita apare in urma contaminarii organismului cu bacterii (Shigella, Salmonella, Escherichia coli), virusuri (Rotavirus, Calicivirus, Astrovirus), sau cu paraziti (Giardia intestinalis). Si Candida albicans (o ciuperca) este capabila sa produca enterocolita. Aparitia bolii este favorizata de consumul unor alimente contaminate, sau a apei ce contine microbi. Igiena deficitara, alimentatia in colectivitati, spitalizarea, sezonul cald, calatoriile in zone in care se consuma un alt tip de alimente sunt factori care influenteaza aparitia unei enterocolite.

Enterocolita : Ce trebuie facut imediat

Inca de la primele simptome se va suspiciona o enterocolita. Adresarea la medic este necesara pentru a se detecta care e microbul de a declansat boala. Se va opri consumul alimentelor pe care le consideram a fi incriminate de catre ceilalti membri ai familiei, evitand astfel transmiterea bolii. Este bine sa se modice alimentatia, aceasta fiind bazata pe supa de morcovi, mucilagiu de orez, zeama de orez. Administrarea unui medicament precum Metoclopramid va reduce greturile si varsaturile.

Enterocolita : Cand trebuie mers la medic

Consultul medical este bine sa se realizeze cat mai repede. Se vor face analizele care sa confirme enterocolita si sa stabileasca microbul cauzant. Astfel, se va decide tratamentul.

Enterocolita : La cine apare mai frecvent

Enterocolita apare atat la femei, cat si la barbati, in egala masura. Mai des si mai grav afectati sunt copiii mici, asta deoarece sistemul lor imunitar nu este bine maturizat pentru a lupta impotriva microbilor. In tarile care nu sunt dezvoltate, diareea din enterocolita poate conduce la deces de multe ori in ceea ce priveste copiii. Sugarii sunt de trei ori mai supusi riscului. Enterocolita apare mai des la cei care s-au nascut prematur.

Enterocolita : Recomandari

Respectarea regulilor de igiena in ceea ce priveste alimentele pe care le consumam este metoda ideala de prevenire a unei enterocolite. Impiedicarea aparitiei bolii este benefica oricarei metode de tratament. La adulti, enterocolita nu are o evolutie severa, se poate vindeca si fara terapie, in conditiile respectarii regimului alimentar.

Enterocolita : Tratament

Tratament enterocolita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.