Tratamente boli, tratament dureri

 

Esofagita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Esofagita : Generalitati

Esofagul face parte din tubul digestiv, fiind localizat in continuarea faringelui, inainte de stomac. El nu intra in contact, de obicei, cu sucul acid al stomacului. Daca, insa, acest fapt se petrece, apare esofagita. Se irita esofagul si se inflameaza. Acest fapt se poate intampla si daca se administreze substante caustice.

Esofagita : Cum se manifesta

Apare in esofagita o senzatie de arsura in piept, care este mai intensa dupa mese. Si cand bolnavul sta intins se pot accentua simptomele, deoarece sucul gastric se scurge in esofag datorita pozitiei si il irita. Continutul gastric ajunge in esofag determinand regurgitatii (apare un gust acru). Uneori acest gust este amar. Cresterea productiei de saliva este posibila. Uneori, in esofagita apar dureri la inghitit, datorita inflamatiei. Este posibil ca in caz de esofagita sa apara si altfel de simptome, precum tusea, leziuni ale dintilor. Acest fapt se produce exact deoarece sucul acid apare in cavitatea bucala, iritand.

Esofagita : Principalele cauze

Esofagita poate sa apara in urma inghitirii (accidentale sau voluntare) unor substante caustice. Acestea produc esofagita postcaustica. Esofagita poate sa apara si in urma refluxului gastro-esofagian. Are loc refluarea (intoarcerea) sucului gastric in esofag. Este posibil ca acest fapt sa se petreaca deoarece extremitatea inferioara a esofagului este slabita, cea care ar fi trebuit sa fie o bariera impotriva sucului gastric, impiedicandu-l sa urce. Cresterea presiunii in abdomen (in caz de obezitate, de exemplu) poate impinge in sus continutul gastric. Relaxarile anormale ale portiunii inferioare a esofagului pot sa conduca la refluarea sucului gastric. In mod normal, ar trebui sa existe un tonus bun, pentru ca acidul clorhidric gastric sa fie oprit. Practic, esofagita apare prin iritarea si inflamarea de catre sucul acid.

Esofagita : Ce trebuie facut imediat

In cazul in care apar semne de esofagita, ca o prima masura este administrarea unui antiacid, cum ar fi Dicarbocalmul. In continuare, daca simptomele persista, este bine sa se consulte un medic gastro-enterolog.

Esofagita : Cand trebuie mers la medic

Consultul medical este necesar, deoarece esofagita poate duce la complicatii. In special in forma de esofagita postcaustica, severitatea este mai mare. Aceasta trebuie urmarita, deoarece, in ani de zile de la episod, se poate transforma intr-un cancer. Acest fapt de datoreaza modificarilor care s-au petrecut la nivelul esofagului.

Esofagita : La cine apare mai frecvent

Esofagita apare mai des la adulti, cazurile la copii fiind rare. Esofagita postcaustica apare frecvent la cei care au tentative de sinucidere. Cei cu probleme psihice pot si ei sa ajunga la o esofagita postcaustica, deoarece confunda sticlele cu apa cu alte substante.

Esofagita : Recomandari

Principala recomandare in caz de esofagita este adresarea la medic, pentru diagnostic si tratament. Inca de la primele simptome, ar fi indicat ca persoana afectata sa se adreseze unui gstro-enterolog. Neglijata, inflamarea esofagului se dezvolta in continuare.

Esofagita : Tratament

Tratament esofagita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.