Tratamente boli, tratament dureri

 

Hemoroizii

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Hemoroizii : Generalitati

Hemoroizii reprezinta o afectiune suparatoare, frecvent intalnita, dar de regula nesemnificativa ca si risc pentru pacienti. Se formeaza prin inflamarea venelor din regiunea canalului anal.

Hemoroizii : Cum se manifesta

Principalul semn al hemoroizilor il reprezinta sangerarea la defecatie. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Hemoroizii interni nu sunt durerosi, insa in cazul celor externi poate fi prezenta si durerea, in special in perioadele de acutizare, atunci cand inflamatia este mai puternica, semnificativa. Poate aparea si iritatia locala a tegumentului, iritatie manifestata prin prurit (mancarime) in jurul orificiului anal. In unele cazuri, perioadele de acutizare aduc senzatia de durere si in cazul hemoroizilor interni. Acestia pot fi strangulati, in cazul in care cresc foarte mult in dimensiuni si ies prin orificiul anal. Spasmul sfincterului anal produce strangularea hemoroizilor interni.

Hemoroizii : Principalele cauze

Cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor sunt reprezentate de o dieta nepotrivita si de cresterea presiunii in teritoriile afectate. Dieta saraca in fibre duce la tulburari ale tranzitului intestinal, ce devine mai lent, iar scaunul este de o consistenta anormala. Constipatia cronica presupune un efort crescut pentru realizarea defecatiei si deci cresterea presiunii in canalul anal. Aceasta crestere presionala are ca efect aparitia inflamatiei la nivelul venelor din canalul anal si deci aparitia hemoroizilor. Hemoroizii pot aparea si in sarcina, dar si in cazul persoanelor ce isi petrec o mare parte din timp pe scaun. Absenta valvelor la nivelul acestor vene poate duce la aparitia hemoroizilor. Hemoroizii pot aparea si daca persoana in cauza are probleme referitoare la calitatea colagenului din organism, in cadrul unor alte afectiuni numite colagenoze. Mai pot exista in acest tip de patologie si diverse anevrisme pe anumite traiecte arteriale, conditii ce presupun un risc vital semnificativ si care trebuie urmarite permanent, sau tratate, in functie de dimensiuni si severitate.

Hemoroizii : Ce trebuie facut imediat

Pentru persoanele ce au fost diagnosticate cu hemoroizi, prima masura pe care trebuie sa o aplice este utilizarea cremelor prescrise de medic sau de catre farmacist. Pentru persoanele ce nu cunosc a avea astfel de probleme, sangerarile rectale urmate de durere sunt cel mai probabil din cauza hemoroizilor, iar o schimbare in dieta, prin ingerarea de mai multe fibre poate sa fie un mod facil de a controla frecventa micilor hemoragii aparute la defecatie.

Hemoroizii : Cand trebuie mers la medic

In cazul in care apare sangerare rectala, fara durere in regiunea anala, iar la autoexaminare nu sunt semne ca ar exista hemoroizi, ideal ar fi ca persoana suferinda sa mearga la medic pentru o consultatie. Pot fi si alte boli ce se pot manifesta prin sangerari rectale, dintre care unele sunt amenintatoare, grave. Medicul specialist va pune diagnosticul in urma unui tuseu rectal. Hemoroizii interni sunt in general nedurerosi si pot elimina o cantitate variabila de sange. Ei devin vizibili doar atunci cand cresc foarte mult in dimensiuni, protruzand prin canalul anal, existand riscul strangularii acestora sau chiar a necrozarii lor.

Hemoroizii : La cine apare mai frecvent

Frecvent hemoroizii apar la persoane cu un stil de viata nesanatos, cu o dieta bogata in mancaruri de tip fast-food, saraca in fibre si lichide. Sedentarismul este un factor de risc pentru aparitia hemoroizilor, de aceea persoanele cu o slujba ce presupune lucrul de pe scaun sunt predispuse la a face hemoroizi. Femeile, in timpul sarcinii, pot fi afectate de aparitia hemoroizilor, insa aceasta afectiune nu presupune vreun pericol. Persoanele ce fac body-building sau lucreaza cu greutati au un risc mai mare de aparitie a hemoroizilor.

Hemoroizii : Recomandari

In timpul acutizarilor hemoroizilor este bine a ingera mai multe fibre si a mentine un nivel crescut de hidratare al organismului.

Hemoroizii : Tratament

Tratament hemoroizi

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.