Tratamente boli, tratament dureri

 

Boli neurologice

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Boli neurologice : Generalitati

Bolile neurologice sunt boli ale sistemului nervos central sau periferic. Acestea pot afecta organismul prin aparitia unor tumori sau procese inflamatorii, prin infectii cu diferiti microbi sau prin modificarea procesului de formare normala a mediatorilor chimici. Tratamentul bolilor neurologice nu este foarte bine pus la punct datorita faptului ca motivul aparitiei lor nu este bine clarificat, acesta concentrandu-se mai ales pe atenuarea simptomelor.

Boli neurologice : Cum se manifesta

Simptomele bolilor neurologice se intind de la unele mai comune, precum durerea de cap, pana la altele mai rar intalnite, precum miscarile involuntare. Aparitia durerilor de cap sau a migrenelor poate fi precedata de anumite senzatii precum greata, varsatura sau tulburari vizuale. Pierderea tranzitorie a constientei, ameteala si vertijul reprezinta alte simptome care ar putea apare in bolile neurologice. Acestea trebuie bine clarificate din punct de vedere al caracteristicilor si circumstantelor in care apar. Pierderea auzului si tinitusul (tiuituri) pot apare in urma unei inflamatii localizate la nivelul urechii si dispare apoi, sau pot fi datorate unei afectiuni neurologice. Printre alte simptome care apar in aceste boli se numara delirul, slabirea brusca a fortei in membre si miscarile involuntare care pot apare in repaus sau in timpul miscarii.

Boli neurologice : Principalele cauze

Simptomele care apar in bolile neurologice se pot datora afectarii sistemului nervos la nivel central sau periferic. Acesta poate fi afectat central in cazul producerii unui accident vascular cerebral, care poate fi ischemic (producandu-se datorita scaderii debitului sanguin intr-un anumit sector) sau hemoragic (care apare datorita pierderii de sange ce se va acumula, putand comprima numeroase structuri ce nu mai pot functiona normal). Alte cauze care pot duce la aparitia bolilor neurologice sunt infectiile cu virusuri sau bacterii, ateroscleroza, neurodegenerarea, diferite leziuni sau boli. Exista unele boli neurologice ale caror cauze sunt inca necunoscute.

Boli neurologice : Ce trebuie facut imediat

In cazul aparitiei vreunui simptom caracteristic bolilor neurologice trebuie cerut sfatul unui medic pentru a se stabili cauza aparitiei acestuia. Dupa cateva intrebari si investigatii, acesta va putea spune daca simptomul aparut se datoreaza unei afectiuni grave sau nu.

Boli neurologice : Cand trebuie mers la medic

Trebuie cerut sfatul unui medic atunci cand simptomele bolii neurologice isi schimba caracteristicile, apar mai des, nu mai raspund la medicatie sau incep a fi insotite de alte simptome noi.

Boli neurologice : La cine apare mai frecvent

Bolile neurologice pot apare la orice persoana in anumite conditii; totusi acestea apar mai des la varstnici, la persoanele afectate de ateroscleroza sau la cei care au suferit diferite accidente. Folosirea inadecvata a unor medicamente poate duce la aparitia unor simptome caracteristice acestor afectiuni.

Boli neurologice : Recomandari

Odata experimentate aceste simptome este bine ca pacientul sa mearga la un consult medical. In urma acestuia, individul va trebui sa urmeze instructiunile medicului si sa-si ia medicatia prescrisa in mod regulat.

Boli neurologice : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea bolilor neurologice accesati urmatorul link: Tratament boli neurologice

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.