Tratamente boli, tratament dureri

 

Boala Alzheimer

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Boala Alzheimer : Generalitati

Boala Alzheimer este una dintre cele mai frecvente cauze de dementa la batrani. Exista un numar foarte mare de suferinzi de aceasta boala, iar cazurile noi tind sa se inmulteasca. Exista si Alzheimer la persoane mai tinere, insa numarul acestora este mic. Aceasta afectiune presupune pierderea progresiva a functiilor cognitive, pana la stadiul in care orice actiune elementara devine imposibil de efectuat.

Boala Alzheimer : Cum se manifesta

Boala Alzheimer duce la alterarea capacitatii intelectuale, aceasta scadere avand loc treptat. Evolutia si simptomele bolii pot fi impartite in trei stadii. In primul stadiu, preclinic, simptomele nu sunt specifice si pot fi usor trecute cu vederea. Pierderea functiilor cognitive nu este evidenta, fiind manifestata doar prin semne precum incapacitatea de a-si aminti lucruri recente, precum conversatii sau evenimente, probleme in a intelege limbajul celorlalti, afectare a coordonarii miscarilor, fapt ce poate interesa capacitatea de a conduce. Alte simptome ar fi depresia sau trecerea brusca dintr-o stare in alta. In al doilea stadiu al bolii sunt ridicate serioase semne de intrebare referitoare la capacitatea mentala a persoanei suferinde, iar diagnosticul se contureaza mult mai usor. In aceasta perioada apar tulburari precum imposibilitatea rezolvarii unor probleme de dificultate normala, de zi cu zi, neputinta de a recunoaste persoane apropiate, inclusiv familia, limbaj incoerent, confuzii legate de data curenta sau locul in care se afla persoana respectiva. Bolnavul se poate rataci chiar intr-un mediu odinioara cunoscut. Tulburarile de comportament sunt accentuate, pot aparea halucinatii si se poate sa se instaleze si o stare de agresivitate. In stadiul al treilea, memoria este pierduta, impreuna cu cea mai mare parte a capacitatii de comunicare si de gandire. Acestia sunt pacienti ce au nevoie de asistenta permanenta. Pot deveni imobilizati sau predispusi la cazaturi si fracturi. Tulburarile de comportament se manifesta mai puternic decat in celelalte stadii. Delirul si halucinatiile pot aparea. Deasemenea, dintre afectiunile organice incontinenta, afectarea deglutitiei si susceptibilitatea crescuta pentru infectii intaresc ideea necesitatii serviciilor de asistenta permanenta a bolnavului.

Boala Alzheimer : Principalele cauze

La examinarea histopatologica a tesuturilor nervoase prelevate de la persoane decedate, cunoscute ca suferind de Alzheimer s-au observat depuneri de amiloid (substanta proteica extracelulara anormala) in jurul neuronilor si noduri neurofibrilare in corpii neuronali. Acestea ar fi responsabile de tulburarile din centrii nervosi ce conduc la aparitia bolii Alzheimer. Mecanismele prin care iau nastere aceste modificari si de ce apar doar la unele persoane nu sunt cunoscute inca. Acestor modificari anatomice li se adauga si modificari in secretia de neurotransmitatori, precum acetilcolina.

Boala Alzheimer : Ce trebuie facut imediat

O evaluare personala a situatiei se impune. In cazul in care exista antecedente in familie, mai ales la rudele de gradul 1, manifestarile de tipul uitarii frecvente a evenimentelor recente sau depozitarea unor lucruri in locuri ciudate (de exemplu portofelul in cuptor), imbracarea unor haine nepotrivite anotimpului sau dificultatile de limbaj, pot fi indicii ale instalarii bolii.

Boala Alzheimer : Cand trebuie mers la medic

Cand observam schimbari de comportament, diminuarea memoriei, scaderea capacitatii de a rezolva chestiuni cotidiene sau alte simptome ciudate, indicat ar fi sa ne prezentam la medic, pentru o evaluare. Acest lucru e necesar mai ales daca avem rude de gradul 1 suferinde de aceasta boala.

Boala Alzheimer : La cine apare mai frecvent

Varstnicii sunt cei mai afectati de aceasta maladie, insa exista cazuri in care si persoane tinere dezvolta boala. Predispozitie au in special cei cu antecedente heredocolaterale de Alzheimer, diabet si femeile de peste 60 de ani ce iau tratament hormonal cu estrogen si progesteron.

Boala Alzheimer : Recomandari

O buna recunoastere a semnelor anormale poate duce la prezentarea timpurie a pacientului la medic, pentru stabilirea unui tratament. Deasemenea, exercitiile mentale sunt utile.

Boala Alzheimer : Tratament

Tratament Alzheimer

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.