Tratamente boli, tratament dureri

 

Miastenia

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Miastenia : Generalitati

Miastenia gravis este o boala autoimuna incurabila, ce se caracterizeaza in principal prin oboseala musculaturii striate, datorita nepropagarii eficiente a stimulilor la nivelul jonctiunilor neuromusculare. Boala este progresiva si invalidanta daca nu este tratata, insa poate fi tinuta sub control foarte bine, pentru perioade lungi de timp, daca se adopta atitudinea terapeutica corecta, potrivita pentru pacientul ce experimenteaza starile specifice acestei boli.

Miastenia : Cum se manifesta

Oboseala muschilor scheletici este principalul simptom al acestei maladii. Aceasta stare de epuizare creste in intensitate odata cu efortul fizic si scade dupa ce persoana suferinda se odihneste. Caderea pleoapelor, mimica anormala datorata relaxarii sau afectarii posibilitatii de contractie a muschilor faciali, dificultatea la mestecat sau deglutitie fac parte din tabloul clinic al acestei boli. Exprimarea poate fi dificila, datorita afectarii muschilor responsabili cu articularea cuvintelor. Pot exista perioade de remisie, in care simptomele sunt atenuate si perioade de exacerbare, in care persoana afectata are simptome mult mai evidente si mult mai serioase. Oboseala poate fi intr-atat de mare incat mersul pe strada sa reprezinte o adevarata provocare, cazaturile fiind un pericol suplimentar, in special traumatismele craniene fiind ingrijoratoare. Crizele pot necesita intubatie si internare in sectia de terapie intensiva.

Miastenia : Principalele cauze

Cauza miasteniei gravis o reprezinta raspunsul imun anormal al corpului, ce considera drept antigene receptorii de acetilcolina postsinaptici de la nivelul jonctiunii neuromusculare. In mod normal impulsul nervos ajunge in capatul terminal al axonului neuronului, urmand a se propaga la muschi. In acest capat sunt eliberate anumite cantitati de acetilcolina, o substanta ce are rol de neurotransmitator. Datorita actiunii distructive a anticorpilor asupra receptorilor postsinaptici, ce ar trebui sa preia acetilcolina si sa propage astfel impulsul in masa musculara, acest proces are loc cu dificultate, plafonandu-se la un moment dat. Din acest punct se instaureaza o stare de oboseala musculara. Fatigabilitatea progreseaza in timp pana la imobilizarea la pat a pacientului. Asocieri intre miastenia gravis si alte afectiuni nu sunt rare. Anomalii ale timusului pot fi prezente la astfel de pacienti. Riscul de cancer de timus nu este de ignorat pentru acesti pacienti. O alta patologie o reprezinta hipertiroidismul, ce este o afectiune tratabila, relativ usor de controlat. Deasemenea, aceasta boala poate coexista cu alte afectiuni autoimune.

Miastenia : Ce trebuie facut imediat

Pentru a disocia aceasta boala de banala oboseala fizica ce o resimtim cu totii in unele perioade, trebuie luate in calcul simptomele si analizate momentele in care apar. Daca eliminam sursa de surmenaj fizic, se poate aprecia daca simptomele persista.

Miastenia : Cand trebuie mers la medic

In caz de persistenta a oboselii, agravare a acesteia, fara o cauza reala, este necesar consultul medical de specialitate. In plus, semne precum ptoza pleoapelor sau a musculaturii fetei trebuie sa starneasca curiozitatea si ingrijorarea persoanei afectate sau a familiei acesteia.

Miastenia : La cine apare mai frecvent

Femeile tinere si barbatii de peste 50 de ani sunt mai susceptibili la a dezvolta aceasta boala. Cazurile femeilor cu miastenia gravis sunt mai numeroase decat cele ale barbatilor.

Miastenia : Recomandari

Odihna este necesara in aceasta boala, ea atenuand simptomele de oboseala.

Miastenia : Tratament

Tratament Miastenie

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.