Tratamente boli, tratament dureri

 

Paralizii faciale

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Paralizii faciale : Generalitati

Paraliziile faciale reprezinta inmuierea musculaturii de la nivelul fetei, ca urmare a mai multor patologii. Aceasta relaxare musculara da aspectul cazut al unei portiuni din fata, de regula o hemifata.

Paralizii faciale : Cum se manifesta

Semnele pentru aceasta patologie sunt reprezentate de flascitatea musculara a anumitor grupe musculare faciale si imposibilitatea contractiei lor. In plus mai pot exista si alte afectiuni, in functie de elementul ce a cauzat paralizia. Daca vorbim despre paralizia nervului facial, pot exista probleme in toate teritoriile inervate de acesta, cum ar fi glandele lacrimale. Ochiul uscat este unul dintre lucrurile remarcate de pacient, secretia lacimala fiind deficitara. Acest nerv inerveaza si unele glande salivare, de aceea exista probabilitatea ca persoanele suferinde sa experimenteze si uscaciune a gurii secundara afectiunii nervului facial. Aceasta paleta de semne si simptome, caracteristice disfunctiei nervului facial poarta numele de paralizie Bell. Simptomele pot varia in cazul in care responsabil de aparitia hemiparezei este un accident vascular cerebral. In aceste situatii, in functie de locul accidentului vascular cerebral, persoana poate avea urmatoarele trairi: stare generala proasta, durere de cap, tulburari de vedere brusc instalate, insotite de alterari ale comportamentului, imposibilitate de exprimare, pierdere de constienta sau pareze ale membrelor de pe o anumita parte a corpului. Durerea in ureche si formarea de vezicule apare in sindromul Ramsey-Hunt, ce reprezinta o reactivare a virusului responsabil de varicela.

Paralizii faciale : Principalele cauze

Paralizia Bell poate aparea in urma infectiei cu virus herpetic. Inflamatia apare la nivelul nervului facial, a carui functie este suprimata sau redusa. Acest nerv cranian are ramificatii ample la nivelul fetei, inervand muschii mimicii, glande salivare si glande lacrimale. Nervul mai poate fi lezat si in urma unui traumatism cranian, caz in care recuperarea depinde destul de mult de tipul de leziune. Accidentele vasculare sunt datorate unor cumuli de factori, precum existenta in antecedente a unui alt accident vascular, diabet, statutul de fumator sau consumator de alcool cronic, ateroscleroza, fibrilatie atriala, coagulopatii sau boli autoimune. Sindromul Ramsey-Hunt presupune reactivarea in perioade de imunodepresie a virusului varicelei, acesta migrand pe calea nervului pana la nivel cutanat, unde formeaza vezicule. Aceasta afectare a nervului genereaza paralizia faciala. Paralizia faciala mai poate aparea si in cazul infectiei cu Borrelia burgdorferi, bacteria cunoscuta ca fiind cea ce cauzeaza boala Lyme. Aceasta patrunde in organismul gazda prin intermediul muscaturii de capusa. Malformatiile congenitale pot fi responsabile de paralizia faciala. In cadrul sindromului Moebius, nervul facial nu este dezvoltat, asadar copiii nu isi pot misca musculatura mimicii. Mai exista si tumorile, ce pot exercita efect de compresie asupra structurii nervului. Un caz ar fi neurinomul acustic, dar pot exista si altfel de tumori, unele chiar maligne.

Paralizii faciale : Ce trebuie facut imediat

Imediat ce, fie persoana suferinda, fie prietenii sau familia observa modificarile fizionomiei fetei, este necesara deplasarea la spital.

Paralizii faciale : Cand trebuie mers la medic

Diagnosticele diferentiale ale acestei boli fac din acest semn unul de o gravitate ridicata. Chiar daca este vorba despre o afectiune mai putin amenintatoare, consultul medical exclude alte cauze ce netratate ar putea avea urmari deosebit de grave pentru pacient.

Paralizii faciale : La cine apare mai frecvent

Frecvent aceste afectiuni apar la cei predispusi la accidente vasculare cerebrale, acestea fiind dintre cele mai importante etiologii ale parezelor faciale.

Paralizii faciale : Recomandari

Nu intrati in panica, pastrati-va sangele rece si sunati la salvare daca observati deformarea brusca a fetei.

Paralizii faciale : Tratament

Tratament pentru paralizii faciale

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.