Tratamente boli, tratament dureri

 

Boala Parkinson

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Boala Parkinson : Generalitati

Boala Parkinson este o afectiune a sistemului nervos generata de lipsa sau scaderea concentratiei de dopamina. Boala este progresiva, simptomele sale accentuandu-se in timp si nu a fost gasit inca un tratament care sa o vindece. Deasemenea, nu exista un test de laborator care sa puna diagnosticul de boala Parkinson, aceasta fiind obiectivata in urma anamnezei si a examenului neurologic.

Boala Parkinson : Cum se manifesta

Activitatea motorie a persoanei bolnave de Parkinson este anormala. Simptomele cele mai frecvente sunt tremorul, rigiditatea, tulburarile de echilibru. Miscarile se realizeaza cu dificultate, lent. La inceput, aceste manifestari nu sunt evidente, avand un impact minim asupra vietii cotidiene a persoanei afectate, insa iau amploare odata cu trecerea timpului si progresia bolii, ducand la executarea cu dificultate a celor mai simple actiuni, precum mersul sau bautul unui pahar cu apa. Suplimentar fata de aceste simptome, mai pot fi prezente oboseala, durerile musculare, dificultati in a inghiti sau a mesteca mancarea, afectarea vorbirii, constipatia, tulburarile de somn sau depresia. Bolnavii pot experimenta diverse episoade de anxietate, neliniste. Detensionarea pare sa aiba efecte benefice, reducand intensitatea simptomelor. Intensitatea simptomelor poate sa varieze in functie de particularitatile fiecarui individ. Persoanele ce sufera de Parkinson au si particularitati fizice. Faciesul parkinsonian este rigid, fara expresie. Jumatatea superioara a corpului este adusa usor in fata, iar extremitatile sunt rigide si tremurande. Miscarile bratelor nu sunt normale in timpul mersului, acestea stand intr-o pozitie fixa, langa corp. In timpul mersului, persoana afectata executa pasi marunti. Scrisul mai poate fi un indiciu, dimensiunile literelor fiind reduse.

Boala Parkinson : Principalele cauze

In anumite zone ale creierului exista celule nervoase ce produc dopamina, un hormon cu actiuni multiple. Acesti neuroni pot muri, ducand la scaderea concentratiei de dopamina, caz in care se instaleaza boala Parkinson. Nu se cunoaste mecanismul prin care are loc distrugerea acestor celule, insa exista diverse teorii pentru acest fenoment. Una din cele plauzibile sustine acumularea de alfa-sinucleina in celulele secretoare de dopamina, pana la initierea proceselor degenerative.

Boala Parkinson : Ce trebuie facut imediat

Aceasta este o afectiune ce debuteaza lent, fara rasunet, simptomele putand fi ignorate cu usurinta. Trebuie observate schimbarile inca din momentul in care sunt simtite prima data, persistenta sau agravarea acestora putand fi considerati factori alarmanti.

Boala Parkinson : Cand trebuie mers la medic

In momentul in care este remarcata slabirea coordonarii, tremorul, rigiditatea musculara, acestea fiind persistente in timp, este necesar a fi consultat un medic specialist neurolog. Acesta poate cere si alte investigatii, precum explorarile imagistice, pentru a exclude alte diagnostice.

Boala Parkinson : La cine apare mai frecvent

Frecvent aceasta boala apare la persoanele cu varste de peste 50 de ani. Ca factor de risc pentru Parkinson putem considera expunerea la anumite pesticide. S-a constatat ca fumatorii prezinta un risc mai mic de dezvoltare a acestei afectiuni.

Boala Parkinson : Recomandari

Boala Parkinson este o afectiune serioasa, ale carei simptome pot fi ameliorate. Tratamentul medicamentos este foarte util pentru cresterea calitatii vietii pacientilor. Desi sunt cateva plante ce pot contine levodopa, cel mai bine este a se apela la tratamentul prescris de medic.

Boala Parkinson : Tratament

Tratament Boala Parkinson

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.