Tratamente boli, tratament dureri

 

Boli oftalmologice

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Boli oftalmologice : Generalitati

In ultimul timp se pare ca din ce in ce mai multi oameni au nevoie de ochelari, acest lucru sugerand faptul ca aparitia bolilor oftalmologice nu trebuie neglijata. De la viciile de refractie si sindromul de ochi uscat, la glaucom si retinopatie diabetica, acestea afecteaza persoane de toate varstele.

Boli oftalmologice : Cum se manifesta

Simptomele unei boli oftalmologice apar in majoritatea cazurilor la nivelul ochiului, dar pot apare si simptome precum durerea de cap sau ameteala care sa aiba drept cauza o afectiune a ochiului. Pierderea sau incetosarea vederii pot survine aparent brusc sau dupa un traumatism si reprezinta simptomele care aduc cel mai rapid pacientul la medic. Anizocoria (inegalitatea pupilelor), tumefactia pleoapelor, senzatia de corp strain sau inrosirea ochiului sunt alte simptome ce se intalnesc in bolile oftalmologice. Mai pot apare durere, diplopie (vederea dubla a unui singur obiect), exoftalmie (protruzia globului ocular), lacrimare, pete negre sau diferite secretii oculare.

Boli oftalmologice : Principalele cauze

Bolile oftalmologice au multiple cauze de aparitie, dintre care se pot enumera diferite traumatisme, hemoragii locale, ocluzii ale vaselor retiniene, vicii de refractie sau degenerare maculara ce apare o data cu varsta. Opacifierea cristalinului (in cataracta) sau a corneei, retinopatia diabetica, drenajul inadecvat de la nivelul globului ocular (glaucom) reprezinta alte cauze ale acestor tipuri de afectiuni. Unele probleme oftalmologice apar in cadrul altor afectiuni precum sindromul Horner, boala Graves sau miastenia gravis. Altele apar datorita unor alergii, infectiei cu diferite bacterii sau virusuri ori datorita unor tumori.

Boli oftalmologice : Ce trebuie facut imediat

Daca apare vreun simptom caracteristic bolilor oftalmologice este recomandata efectuarea unei vizite la medic pentru a se stabili cauza. Acesta va stabili si ce medicatie trebuie administrata pentru tratarea afectiunii.

Boli oftalmologice : Cand trebuie mers la medic

Desi aparitia oricarui simptom caracteristic unei boli oftalmologice ar trebui insotita de o vizita la medic, exista unele situatii in care aceasta este obligatorie. Pierderea vederii, durerea oculara, exoftalmia, dificultatea de miscarea a globilor oculari, sau aparitia febrei ori a varsaturilor sunt simptome a caror aparitie trebuie neaparat insotita de un consult medical.

Boli oftalmologice : La cine apare mai frecvent

Bolile oftalmologice pot apare la orice persoana, indiferent de varsta. Apar mai usor la varstnici datorita degenerarii care se produce odata cu varsta si la persoanele cu diabet zaharat, la copiii mici care nu respecta unele norme de igiena precum spalatul pe maini inainte de a pune mana la ochi, sau la cei care au suferit diferite traumatisme ce au implicat si ochiul.

Boli oftalmologice : Recomandari

Pacientul trebuie sa urmeze instructiunile medicului si sa-si ia medicatia prescrisa in mod regulat. Pentru a preveni aparitia sau agravarea simptomelor trebuie eliminati factorii de risc, respectandu-se niste reguli simple precum spalatul pe maini inainte de a pune mana la ochi si pastrarea unei distante optime intre ochi si obiectele privite (carte, televizor, calculator).

Boli oftalmologice : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea bolilor oftalmologice accesati urmatorul link: Tratarea bolilor oftalmologice

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.