Tratamente boli, tratament dureri

 

Boli piele

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Boli de piele : Generalitati

Bolile de piele au cel mai adesea cauze infectioase (fungice, bacterine si virale). Factorii de mediu, cum ar caldura, umezeala, igiena precara au rol important in declansarea unei boli de piele. De asemenea, sistemul imunitar si factorii genetici pot fi implicati in aparitia bolilor de piele. Bolile de piele pot reprezenta pe de-o parte influenta factorilor externi asupra tegumentului si pe de alt parte poate reflecta anumite modificari patologice interne.

Boli de piele : Cum se manifesta

Bolile de piele se manifesta cel mai frecvent prin leziuni aparute la nivel cutanat. Exista o serie de leziuni elementare care apar in diverse boli de piele, care traduc fie o modificare de culoare , fie o modificare a reliefului pielii. Printre modificarile circumscrise de culoare, cele mai cunoscute sunt maculele, modificari de culoare cu diametrul sub 5mm (maculele eritematoase, care apar in diverse boli infectioase) si petele, care pot rezulta din confluarea mai multor macule. In vitiligo, caracterizat prin depigmentarea pielii, apar pete acrome pe tegument. Alte manifestari ale bolilor de piele sunt leziunile care traduc o modificare a reliefului. In diverse bol de piele apar papule (formatiuni reliefate cu diametrul de 5mm) sau placi, care rezulta din confluarea mai multor papule. Alte manifestari ale bolilor de piele sunt verucile de origine virala, mici noduli cu suprafata aspra. Diverse boli de piele duc la aparitia unor vezicule sau flictene, adica leziuni cu acumulare de lichid seros, de deferite dimensiuni. Infectiile care pot complica bolile de piele pot duce la aparitia unor pustule, asemanatoare veziculelor dar cu continut purulent. Alte manifestrai ale bolilor de piele sunt escoriatile, fisurile, eroziunile, ulcerele, crustele, scuamele, etc.

Boli de piele : Principalele cauze

Principalele cauze ale bolilor de piele sunt cele infectioase. Dintre bacterii, stafilococii sunt cel mai frecvent implicati in infectii bacteriene cutanate. Stafilococii se gasesc in mod normal la suprafata pielii si a mucoaselor, insa in anumite conditii pot deveni microorganisme patogene. Stafilococii sunt implicati in diverse boli de piele, cum ar fi foliculia superficiala, celulita (infectia tesutului subcutanat), furunculoza, panaritiile, impetigo (leziuni cutanate veziculare), hidrosadenita (infectia glandelor sudoripare), etc. Dintre fungi, candida este cel mai cunoscut fung care poate complica anumite boli de piele, cu ar fi intertrigo. Dintre virusuri, virusul herpetic si HPV sunt cele mai cunnoscute exemple de virusuri implicati in bolile de piele.

Boli de piele : Ce trebuie facut imediat

Un rol important foarte important in bolile de piele il constituie igiena. De aceea, este indicat ca orice leziune la nivelul pielii sa fie bine curatata si dezinfectata cu solutii antiseptice.

Boli de piele : Cand trebuie mers la medic

Medicul trebuie consultat atunci cand leziunile la nivelul pielii apar pentru prima oara, pentru un diagnostic frecvent, sau atunci cand se apar semne de infectie (pustule, abcese).

Boli de piele : La cine apare mai frecvent

Bolile de piele apar mai frecvent la cei care mai au in familie rude cu boli de piele, la cei cu sistem imunitar deprimat sau la cei cu igiena precara.

Boli de piele : Recomandari

Este recomandat ca pacientul sa consulte un medic specialist si sa urmeze indicatiile acestuia pentru ca unele boli de piele pot recidiva mai ales in cazul nerespectarii sau intreruperii precoce a tratamentului.

Boli de piele : Tratament

Pentru mai multe informatii legate de tratarea bolilor de piele accesati urmatorul link: Tratamentul bolilor de piele

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.