Tratamente boli, tratament dureri

 

Acneea

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Acneea : Generalitati

Cele mai frecvent intalnite tipuri de acnee sunt cea rozacee si cea vulgara. Este o afectiune ce poate aparea la nivelul fetei, umerilor, gatului, in zona decolteului. Reprezinta boli inflamatorii, forma vulgara fiind situata la nivelul firului de par. Tipul de acnee rozacee aduce probleme estetice importante.

Acneea : Cum se manifesta

In acneea vulgara (termenul reprezinta, de fapt, forma obisnuita de boala), apar niste leziuni pe piele, ca niste pete rosii, care apoi cresc in dimensiuni, sunt ca niste noduli. Uneori contin puroi (un lichid galbui, consistent). Aceste leziuni pot fi dureroase, uneori se dezvolta sub piele. Ele reprezinta de multe ori retentii de sebum (secretia produsa de glandele sebacee, existente in anumite zone ale corpului:fata, gat, decolteu, fese). Datorita excesului din acesta substanta, ea se colecteaza, se aduna in acei noduli. In urma disparitiei lor, raman niste cicatrici inestetice. De obicei. Nodulii din acneea vulgara apar de obicei in jurul unui fir de par, care se inflameaza. In acneea rozacee apare inrosirea fetei, dilatarea (marirea) unor vase mici de sange din aceasta zona, niste leziuni cu puroi. Pielea se descuameaza, se elimina straturile superficiale ale pielii. In formele mai severe de boala apar niste noduli. Pielea poate sa fie imbibata cu un lichid. Aceasta eruptie apare mai ales la nivelul fetei, pe frunte, nas, barbie.

Acneea : Principalele cauze

Acneea vulgara este datorata unei productii prea mari de sebum, unor bacterii, cresterii nivelului de hormoni masculini. Dieta bogata in grasimi, in alimente picante, alcoolul, favorizeaza acneea. Machiajul excesiv, lipsa demachierii, a curatarii tenului, lipsa unei igiene bune conduc la aceasta boala. Acneea rozacee are cauze endocrine (hormonale), bacteriene, digestive. Exista o predispozitie genetica (transmisa de la parinti).

Acneea : Ce trebuie facut imediat

Important este ca in cazul acneei persoane afectata sa nu lezeze acei noduli, sa nu stoarca puroiul, deoarece se poate contamina bacterian si pot ramanea cicatrici. In cazul in care se stoarce o leziune purulenta se va intra intr-un cerc vicios. Apar alti noduli sub piele, care vor forma alte leziuni purulente. Igiena pielii trebuie sa fie cat mai eficienta, sa se insiste pe curatarea tenului, a gatului. Machiajul nu trebuie sa fie excesiv, demachierea trebuie sa fie zilnica. Se vor folosi niste solutii antiseptice, pentru tenul gras, care sa nu irite pielea.

Acneea : Cand trebuie mers la medic

Adresarea la medic trebuie sa se realizeze in cazul in care au loc episoade frecvente, daca eruptia de pe piele devine permanenta, daca nodulii sunt durerosi. Este bine sa se realizeze un consult dermatologic, pentru a trata acneea. In caz contrar, raman cicatrici inestetice.

Acneea : La cine apare mai frecvent

Acneea rozacee este mai frecventa la femei, mai ales la cele care au anumite probleme hormonale. Apare de cele mai multe ori la persoane intre 3-0 de ani, fiind rar intalnita la batrani sau adolescenti. Acneea vulgara apare de obicei la adolescenti, disparand de regula pe la 30 de ani. Este mai frecventa la fete, dar nu apar mari diferente intre cele doua sexe. La adolescente apare mai ales intre 14 si 17 ani, iar la adolescenti, intre 16 si 19 ani. Este o boala care apare la cei care au un ten gras, eventual asociat cu niste probleme hormonale. Femeile care au ovare polichistice au de obicei si acnee.

Acneea : Recomandari

Acneea este o afectiune severa prin impactul asupra calitatii vietii. Persoanele afectate, mai ales adolescentii, au complexe datorita leziunilor situate cel mai des pe fata. Raman cicatrici inestetice, in special in cazul in care nu este tratata sau se aplica un tratament in necunostinta de cauza. Cel mai corect gest este adresarea la dermatolog. Acesta va stabili exact cum trebuie sa fie terapia acneei.

Acneea : Tratament

Tratament acnee

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.