Tratamente boli, tratament dureri

 

Alopecia

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Alopecia : Generalitati

Alopecia reprezinta caderea parului, in anumite zone ale scalpului (pielea capului), sau din alte teritorii acoperite normal de par. Ea poate aparea brusc, dar pentru o scurta perioada de timp, urmand ca parul sa se regenereze, sau poate fi definitiva, situatie cand se instaleaza lent. In mod normal, zilnic scalpul pierde un anumit numar de fire, care nu ar trebui sa ne sperie. Problematic si cu risc de alopecie este momentul in care firele care cad zilnic sunt foarte multe, fata de obicei, iar parul nu se mai regenereaza.

Alopecia : Cum se manifesta

Simptomele in alopecie sunt in functie de boala sau de cauza care a condus la aparitia ei. Daca alopecia apare datorita geneticii, fiind ereditara, se va instala lent, fara ca persoana respectiva sa realizeze. Numarul de fire cazute zilnic creste, treptat apar zone lipsite de par, incepand din crestetul capului, de obicei. In cazul unor boli dermatologice, alopecia se instaleaza brusc. In sicozisul stafilococic alopecia ramane in urma acestei boli, intr-un interval scurt de timp. Sicozisul este o afectiune caracterizata prin niste inflamatii ale firelor de par, care patrund in profunzime, realizand un abces. De obicei apare la nivelul barbii si mustatii la barbatul adult, mai rar in axila sau zona pubiana. Dupa vindecarea bolii ramane alopecie in zona respectiva. O alta afectiune caracterizata prin alopecie este sifilisul in stadiu avansat. Pe langa alte simptome care apar aici, este prezenta alopecia. Aceasta nu este uniforma, ci e impartita pe toata zona capului. Apar arii acoperite de par, dar si arii fara par (ca niste „luminisuri” in padure).

Alopecia : Principalele cauze

Principalele cauze de alopecie sunt: genetica, alimentatia nesanatoasa cu anumite lipsuri, stresul, boli dermatologice, fumatul, alcoolul. Anumite tratamente cu citostatice (chimioterapia) pot produce alopecia. Unele produse cosmetice, daca sunt expirate sau de foarte proasta calitate, vopseaua de par, apa din piscine, pot fi si ele cauze. Boli severe precum sifilisul, daca nu sunt tratate si ajung in stadii avansate, pot cauza aceasta afectiune.

Alopecia : Ce trebuie facut imediat

Daca alopecia apare dupa aplicarea unor produse cosmetice, este bine ca acestea sa fie indepartate din par. Daca este vorba de o boala dermatologica, se va merge la medic.

Alopecia : Cand trebuie mers la medic

In caz de alopecie este importanta adresarea la medic pentru a opri evolutia bolii si pentru a incerca regenerarea macar partiala, a zonelor afectate. Medicul dermatolog va identifica intai cauza care a condus la aceasta afectiune. Practic tratamentul va fi destinat intai acelei cauze, alopecia tratandu-se ulterior.

Alopecia : La cine apare mai frecvent

Alopecia de cauza genetica este mai frecventa la barbati, mai ales la cei de peste 30 de ani. Sicozisul afecteaza tot aceeasi categorie de persoane. Alopecia datorata stresului este mai des intalnita la femei. In cazul sifilisului procentele sunt egal impartite.

Alopecia : Recomandari

Principala recomandare in caz de alopecie este de a consulta un medic dermatolog, pentru a se indentifica care este cauza acesteia. Este bine ca regimul alimentar sa fie cat mai corect, sa implice toate principiile nutritive. Anumite lipsuri din dieta zilnica lasa grave urmari asupra pielii si a parului. In cazul bolilor dermatologice, este important sa se trateze intai acestea.

Alopecia : Tratament

Tratament alopecie

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.