Tratamente boli, tratament dureri

 

Dermatita atopica

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Dermatita atopica : Generalitati

Dermatita atopica este un tip de eczema. Este o afectiune cronica, evoluand in episoade, in crize. Apar, ca in orice alt tip de eczema, niste leziuni pe piele. Cauzele exacte ale bolii nu sunt cunoscute, dar se stiu mai multe elemente care ar interveni in declansarea ei. Dermatita atopica este infuentata de toate acele elemente care creaza o alergie a persoanei afectate, care sunt iritante pentru ea. In lipsa lor, boala nu se manifesta.

Dermatita atopica : Cum se manifesta

In dermatita atopica apar niste leziuni pe piele. Aceste simptome apar ca in orice alt tip de eczema. Ele sunt in functie de varsta pacientului. Mancarimile de piele apar mereu. Daca afectiunea este prezenta la sugar, apar niste leziuni la nivelul obrajilor: pete rosii, craparea pielii, fisurarea ei. Daca dermatia atopica este la adolescenti, petele rosii si mancarimile apar pe coate, genunchi, axila. La adult, semnele sunt mai ales pe maini, in jurul ochilor, in jurul gurii. Persoanele care au tendinta, predispozitia, de a avea alergii, eczeme, au anumite simptome, semne, precum: rarirea firelor de par in partile laterale ale sprancenelor, un pliu suplimentar la nivelul pleoapei inferioare. Uneori, persoanele cu dermatita atopica au semne atipice, care nu apar de regula in cazul acestei boli. Poate fi prezenta o eczema la nivelul piciorului, pot aparea distrugeri ale unghiilor.

Dermatita atopica : Principalele cauze

Cauza exacta de dermatita atopica nu este cunoscuta. Se iau in calcul mai multi factori care participa la declansarea bolii. Se considera ca poate exista o predispozitie genetica spre a se forma aceasta afectiune. Anumite probleme ale imunitatii au si ele un rol. Episoadele, crizele de dermatita atopica apar in urma actiunii unosr substante care irita, la care persoanele respective sunt alergice. Acestea pot fi: praf, mucegaiuri, polen, unele alimente (ou, alune, lapte), bacterii, virusuri, medicamente (neomicina). Uneori, mediul prea uscat sau prea cald are un rol in aparitia dermatitei atopice.

Dermatita atopica : Ce trebuie facut imediat

In cazul dermatitei atopice, principala masura este de a se indeparta substanta care a produs criza. Este bine ca in general, persoanele care se stiu alergice la anumite elemente, sa evite contactul cu ele. Daca simptomele nu dispar, este necesara adresarea la medic.

Dermatita atopica : Cand trebuie mers la medic

Este necesar un consult medical, de obicei la dermatolog, pentru ca apar leziuni pe suprafata pielii. La alergologie se vor realiza apoi niste teste pentru a detecta care este substanta care produce dermatita atopica.

Dermatita atopica : La cine apare mai frecvent

Dermatita atopica este o afectiune care apare la persoane ce au o predispozitie genetica, in marea majoritate a cazurilor. Este necesar si un element declansator, care determina inceperea unei crize. Este mai des intalnita la copii, nelipsind si la adulti.

Dermatita atopica : Recomandari

Principala recomandare in cazul unei dermatite atopice este evitarea substantelor care produc inceperea unui episod. Este bine ca persoanele care sufera de alergii, de eczeme, sa isi realizeze acele teste care sa depisteze substantele iritante Este necesara evitarea situatiilor de stres, deoarece pot conduce la aparitia unui episod. Parintii ai caror copii sufera de o dermatita atopica trebuie sa fie atenti, sa evite ca cei mici sa aiba acces la substantele sau elementele iritante.

Dermatita atopica : Tratament

Tratament dermatita atopica

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.