Tratamente boli, tratament dureri

 

Eczema

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Eczema : Generalitati

Eczema este o afectiune ce apare la nivelul pielii, fiind caracterizata prin niste leziuni destul de inestetice, ce produc disconfort persoanei afectate. Este de mai multe tipuri, in functie de cauza care a dus la aparitia sa. De obicei, o eczema este datorata unei alergii la o anumita categorie de substante.

Eczema : Cum se manifesta

In eczema microbiana apar niste pete rosii, uneori de dimensiuni mari (pot ajunge cat palma), care nu au niste limite bine conturate. Apare infiltrarea cu lichid, umflarea, iar in continuare pielea se umple cu niste vezicule, care contin lichid. Cand acestea se sparg, se formeaza niste cruste. Leziunile de pe piele produc niste mancarimi uneori insuportabile, trezind pacientul noaptea din somn. Cand pielea intra in contact cu anumite substante toxice, care o irita, poate aparea un tip de eczema numit dermatita de contact. Sunt prezente niste pete rosii, pielea este uscata, se descuameaza (se elimina straturile superficiale). Afectiunea apare doar in zonele care au intrat in contact cu substanta iritanta. Dermatita atopica este un alt tip de eczema, care se caracterizeaza prin leziuni diferite in functie de varsta persoanei afectate. La sugar, apar niste pete inflamate, cu pielea uscata, fisurata, crapata, mai ales la nivelul obrajilor. In general, fata este afectata. La adolescenti pe fata nu apar semne, dar sunt afectate coatele, genunchii, axila. La adult, petele sunt pe maini, in jurul orbitei.

Eczema : Principalele cauze

Eczema microbiana este datorata unor bacterii, ai caror componenti, rezultati din metabolismul lor, irita pielea. Eczema din dermatita de contact se datoreaza substantelor toxice, de cele mai multe ori chimice. Dermatita atopica este o alta forma de eczema datorata unei predispozitii genetice, in primul rand. Practic, persoanele au riscul de a avea o eczema, la contactul cu niste elemente care in cazul altora ar fi total inofensive. In lista acestor elemente sunt incluse: praful, polenul, mucegaiul, alimente precum oul, soia, mustarul, laptele de vaca, cosmetice, precum balsamul. Pe langa aceste substante, stresul creste riscul de a aparea o eczema. Anumite bacterii, ciuperci, sau virusuri pot sa declanseze o eczema. Mediul uscat, cald constituie un factor de risc.

Eczema : Ce trebuie facut imediat

In cazul persoanelor care au observat aparitia unei eczeme imediat dupa contactul cu un anumit produs cosmetic, o substanta sau alt element ce produce iritatii, este necesara intreruperea interactiunii. Adresarea la medic este necesara, pentru administrarea tratamentului, cu scopul de a nu se extinde leziunile. In plus, este necesar ca medicul sa stabileasca, in urma unor teste, care este exact substanta care a produs eczema. Astfel, trebuie sa fie evitata.

Eczema : Cand trebuie mers la medic

Adresarea la medic in caz de eczema trebuie sa se faca imediat dupa aparitia acelor pete rosii pe piele. Este bine ca tratamentul sa se inceapa rapid.

Eczema : La cine apare mai frecvent

Eczemele microbiene apar mai des la persoane care au des infectii. Dermatitele de contact apar in cazul in care pacientii au o sensibilitate mai mare. Darmatita atopica este o eczema ce se intalneste frecvent la cei ce au o predispozitie genetica.

Eczema : Recomandari

Principala recomandare in caz de eczema este evitarea elementului care a condus la aparitia sa. Este necesara adresarea la dermatolog, eventual la alergolog, pentru a se stabili care este substanta ce a produs iritatia.

Eczema : Tratament

Tratament eczeme

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.