Tratamente boli, tratament dureri

 

Herpes Zoster

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Herpes Zoster : Generalitati

Varicela este o boala a copilariei, data de virusul varicelo-zosterian. Dupa vindecarea afectiunii, virusul poate ramane in ganglionii nervosi. In anumite conditii, de exemplu, cand imunitatea organismului scade, acest microb poate sa se reactiveze. Apare astfel herpes zoster-ul. Boala se bazeaza exact pe scaderea imunitatii corpului, la fel cum se intampla si in cazul unui herpes care recidiveaza. Daca nu apar probleme legate de rezistenta organismului, herpes zoster-ul nu mai este prezent.

Herpes Zoster : Cum se manifesta

Boala numita herpes zoster se caracterizeaza prin niste leziuni pe piele. Apar niste pete rosii, pe care se formeaza apoi niste vezicule, cu lichid, grupate in buchete. Aceste leziuni sunt pe o singura parte a corpului, distribuite pe traseul unui nerv. Apare o durere extrem de intensa. Acest simptom apare brusc. Este posibila febra, durerea de cap, oboseala. Veziculele devin purulente, apoi se usuca, formand o crusta (coaja). Cand crustele cad, raman niste pete, fie decolorate, fie mai intens colorate dacat pielea. Ganglionii din zona vecina sunt mariti si durerosi. Daca herpes zoster-ul apare la copii, durerea poate lipsi. La batrani, in schimb, simptomele sunt foarte intense. Durerile pot sa ramana si dupa ce trec leziunile de pe piele. Veziculele cu lichid dureaza cam doua-trei saptamani. Pielea mai des afectata este cea din zona intercostala, lombara, abdominala, de la nivelul ochilor, urechilor.

Herpes Zoster : Principalele cauze

Boala numita herpes zoster apare datorita virusului varicelo-zosterian. Acesta produce la copii varicela, iar la adulti se reactiveaza, producand herpes zoster. Termenul de „herpes” este dat deoarece apar acele vezicule, la fel ca in herpesul obisnuit. Afectiunea se datoreaza unei scaderi a imunitatii, care permite virusului sa se reactiveze. Traumatismele, interventiile chirurgicale, unele medicamente (citostatice), pot fi factori care declanseaza un herpes zoster.

Herpes Zoster : Ce trebuie facut imediat

In caz de herpes zoster este bine sa veziculele sa nu fie rupte, pentru a nu se infecta cu bacterii. Adresarea la medic este necesara, pentru tratament.

Herpes Zoster : Cand trebuie mers la medic

Consultul medical se va face cat mai repede, deoarece boala poate avea complicatii. Dupa terminarea acestui herpes zoster este posibil sa apara o nevralgie (durere la nivelul unui nerv). Aceasta este mai frecventa si mai severa la persoanele mai in varsta. O alta complicatie este infectarea cu o bacterie.

Herpes Zoster : La cine apare mai frecvent

Herpes zoster-ul este o boala mai des intalnita la persoanele adulte, fata de copii. Cel mai frecvent sunt afectati batranii. Boala apare mai des la cei care au probleme de imunitate.

Herpes Zoster : Recomandari

Herpes zoster-ul nu este o boala grava, daca este tratata corect si complet. Trebuie sa se evite aparitia unor complicatii. Principala recomandare este de adresare la medic, pentru diagnosticare rapida si inceperea terapiei. Afectiunea este mai severa la batrani, de aceea atentia in cazul lor trebuie sa fie mai mare. Leziunile de pe piele se vor trata atent, deoarece ruperea lor poate conduce la infectarea cu o bacterie.

Herpes Zoster : Tratament

Tratament la herpes zoster

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.