Tratamente boli, tratament dureri

 

Impetigo

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Impetigo : Generalitati

Impetigo este o infectie bacteriana a pielii care apare cel mai frecvent in jurul gurii si a nasului, dar poate aparea si in alte zone ale corpului. Impetigo este o infectie cu o evolutie favorabila, leziunile dispar spontan in cateva saptamani sau cu tratament antibiotic. Impetigo este cauzata de bacterii, cum sunt streptococul sau stafilococul auriu, iar transmiterea este contagioasa, de aceea trebuie evitat contactul direct cu alte persoane sau cu obiecte de uz personal.

Impetigo : Cum se manifesta

Impetigo se manifesta sub forma unor vezicule pline cu lichid de marime variabila care sunt dispuse de obicei in jurul gurii si nasului. Veziculele se pot sparge lasand in urma cruste de culoare galbuie. Veziculele pline cu lichid apar mai intai ca mici pete de culoare rosiatica, care pot fi insotite de prurit. Fiind o afectiune contagioasa, trebuie avut in vedere ca orice manevra ( grataj, etc) poate constitui o sursa de infectie. Asa ca regulile de igiena trebuie atent respectate. De obicei nu sunt insotite de durere. Exista 2 forme de impetigo: impetigo non-bulos, cauzat de ambele bacterii ( streptococ si stafilococ), cea mai frecventa forma, si impetigo bulos, care este cauzat doar de stafilococ. Impetigo bulos este cauzat de fapt de o toxina secretata de stafilococ care altereaza jonctiunile intercelulare, cu separarea epidermului de derm. Astfel apar bule sau vezicule pline cu un lichid galbui. Aceasta forma de impetigo se dezvolta de regula pe fese si pe trunchi. Dupa ce se sparg, aceste vezicule lasa in urma pete rosiatice, neregulate.

Impetigo : Principalele cauze

Impetigo este o afectiune bacteriana, cauzata de streptococ si stafilococ, care apare mai ales la copii. Bacteriile au ca poarta de intrare o leziune preexistenta: taieturi, intepaturi, eczema etc. Impetigo se dezvolta de obicei dupa o raceala, dar poate aparea si la o persoana sanatoasa. Raceala este de obicei asociata cu rinita, iar umezeala permanenta de la nivelul nasului favorizeaza aparitia impetigo. Atunci cand cand recidiveaza frecvent, trebuie luata in considerare aparitia rezistentei bacteriilor la antibiotic.

Impetigo : Ce trebuie facut imediat

Impetigo este o infectie cu un prognostic bun, iar diagnosticul poate fi pus de catre medic la simpla inspectie a pielii. Ceea ce trebuie facut imediat in momentul aparitiei impetigo este limitarea raspandirii infectiei si tratarea leziunilor cu antibiotice. Pentru ca este o afectiune contagioasa a pielii, trebuie evitat contactul direct cu persoanele sanatoase. De asemenea, trebuie evitata folosirea in comun a obiectelor de igiena personala ( prosop, perna, haine, lenjerie, jucarii) mai ales in colectivitati ( gradinita, cresa etc).

Impetigo : Cand trebuie mers la medic

Medicul trebuie consultat pentru a stabili diagnosticul corect si pentru a indica un tratament corespunzator. De obicei, diagnsoticul se pune pe baza inspectiei pielii, insa uneori poate fi necesara si recoltare de secretii de la nivelul veziculelor pentru efectuarea antibiogramei. Antibiograma stabileste sensibilitatea bacteriei la antibiotice si este utila pentru a urma un tratament tintit.

Impetigo : La cine apare mai frecvent

Impetigo apare mai ales la copii dupa raceala sau gripa, insa poate aparea si la adulti prin raspandirea infectiei.

Impetigo : Recomandari

Respectarea stricta a regulilor de igiena este recomandata pentru a evita raspandirea infectiei.

Impetigo : Tratament

Tratament Impetigo

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.