Tratamente boli, tratament dureri

 

Intertrigo

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Intertrigo : Generalitati

Intertrigo este o inflamatie a pielii care se dezvolta la nivelul pliurilor cutanate. Apare frecvent la nivel abdominal, axilar si inframamar. Aceasta inflamatie cutanata apare de obicei la persoanele obeze, dar poate aparea si la cele sanatoase si chiar la copii ( fiind cauzata de purtatul scutecelor). Hainele stramte, din fibre sintetice si umezeala favorizeaza aparitia intertrigo. Intertrigo nu este o afectiune grava, poate prezenta unele complicatii cum ar fi infectia. Desi are un prognostic bun, intertrigo poate recidiva.

Intertrigo : Cum se manifesta

Intertrigo este o inflamatie a tegumentului care debuteaza cu un usor eritem dar care poate duce la eroziuni, fisuri si macerari ale pielii. Aspectul leziunilor variaza, bineinteles, in functie de severitate. Cel mai adesea, intertrigo apare sub forma unor placi eritematoase localizate la nivelul pliurilor. Practic, orice pliu cutanat poate fi afectat. Uneori un intertrigo netratat poate duce la eroziuni si chiar la macerarea pielii. Fenomene de insotire sunt pruritul, senzatie de arsura locala si adenopatie satelita ( inflamatia ganglionilor regionali). Totodata, un intertrigo se poate complica prin pustule, ceea ce indica infectia. Infectia din intertrigo poate fi cauzata de fungi sau bacterii. Cel mai adesea este vorba de o infectie candidozica.

Intertrigo : Principalele cauze

Intertrigo este afectiune cutanata cauzata in primul rand de factori fizici, caldura, si mecanici, frictiunea dintre doua pliuri cutanate. Candida albicans si bacterii ca stafilococul sau streptococul pot complica aceasta dermatoza. Totodata, nu trebuie uitat ca intertrigo apare mai frecvent la persoanele imunodeprimate, cum sunt cei sub tratament imunosupresor sau diabeticii.

Intertrigo : Ce trebuie facut imediat

Odata constatata aparitia unei placi eritematoase, pruriginoase la nivelul unui pliu cutanat, pacientul trebuie sa se prezinte la medic pentru primi un dignostic si a stabili un plan de tratament.

Intertrigo : Cand trebuie mers la medic

Medicul trebuie consultat indata ce pacientul constata aparitia unor modificari la nivelul pliurilor cutanate.

Intertrigo : La cine apare mai frecvent

Intertrigo apare mai frecvent la persoanele obeze si la diabetici. De asemenea, fiind o afectiune favorizata de umezeala, intertrigo se dezvolta mai usor la cei ce locuiesc sau lucreaza la temperaturi ridicate. Copii, de asemenea, sunt predispusi la aparitia intertrigo datorita umezelii intretinute de purtarea scutecelor. Totodata, persoanele alitate, imobilizate in pat au un risc crescut de a dezvolta intertrigo. In ceea ce priveste varsta, se pare ca intertrigo afecteaza in special persoanele in varsta si nou nascutii sau sugarii. Indivizii malnutriti, imunocompromisi sau cei cu igiena precara sunt de asemenea predispusi la a dezvolta intertrigo.

Intertrigo : Recomandari

Intertrigo este o afectiune ce apare in conditii de umezeala, de aceea este de preferat ca persoanele predispuse sa evite hainele stramte si din materiale sintetice care nu absorb bine transpiratia. In plus, un rol important trebuie acordat regulilor de igiena. Un dus cel putin o data pe zi este indicat mai ales in sezonul cald. In plus, zonele afectate, adica pliurile, trebuie curatate corespunzator cu apa si sapun.

Intertrigo : Tratament

Tratament Intertrigo

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.