Tratamente boli, tratament dureri

 

Onicomicoza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Onicomicoza : Generalitati

Onicomicoza reprezinta infectarea unghiilor cu o ciuperca. Este o afectiune frecventa, poate sa apara la degetele de la maini, de la picioare, sau la toate membrele. De obicei recidiveaza, adica vindecarea este doar de moment, aparand apoi, in timp, un nou episod. Este o afectiune contagioasa.

Onicomicoza : Cum se manifesta

Simptomele depind de microbul care a produs boala. Onicomicoza in cazul infectiei cu Trichophyton produce modificari de culoare ale unghiei. Apare intai o pata galbena, mica, triunghiulara, care apoi se extinde. Aceasta extensie se face progresiv, din aproape in aproape. Unghia nu mai are luciu, este mata, ingrosata. Se rupe mai usor, este extrem de moale. Sub unghie apare un depozit, o ingrosare galbena. Aceasta colectie ridica unghia de pe deget, creand un aspect foarte inestetic. Acea pata triunghiulara poate sa apara intai la nivelul partii terminale a unghiei, la mijloc, sau la partea incipienta. In cazul in care onicomicoza este produsa de Candida albicans, apare afectarea unghiei si a zonei din jurul acesteia. Astfel, zona care inconjoara unghia este rosie, umflata, dureroasa. La apasare apare un puroi galbui, cremos. Dupa aceste simptome onicomicoza afecteaza si unghia, aceasta devenind mai fragila, se rupe foarte usor, are niste striatii (linii lingitudinale, proeminente) pe suprafata. Este distrus varful unghiilor (onicoliza). Unghia devine de culoare galbena.

Onicomicoza : Principalele cauze

Onicomicoza poate fi produsa de Candida albicans (caz in care se numeste candidozica), sau de Trichophyton (tricofitie). Acestea pot fi preluate de la alte persoane. De obicei, onicomicoza apare in urma utilizarii in comun a incaltamintei, a apei de baie, a altor obiecte de uz personal. Frecventa sa creste vara, dupa expunerea la psicina, bazin de inot.

Onicomicoza : Ce trebuie facut imediat

Prima masura ce ar putea fi adoptata este aplicarea unei creme sau a unui gel antimicotic. Este bine ca persoana afectata sa se adreseze medicului dermatolog, deoarece tratamentul pentru onicomicoza este destul de lung si de agresiv, desi boala nu pare atat de severa. Medicamentele trebuie sa fie luate doar sub indrumarea medicului, deoarece au o serie mare de efecte negative.

Onicomicoza : Cand trebuie mers la medic

Consultul la dermatolog trebuie sa se realizeze cat mai repede, deoarece este foarte greu de tratat o onicomicoza la domiciliu. Este bine ca persoana afectata sa respecte cat mai bine sfaturile medicului si sa nu renunte la tratament, chiar daca el dureaza mult.

Onicomicoza : La cine apare mai frecvent

Onicomicoza este mai frecventa la adulti, fata de copii. Este o boala ce apare mai des la persoane ce folosesc obiecte de uz personale in comun, care utilizeaza in comun apa de baie sau incaltamintea. In plus, afectiunea este mai frecventa la persoane cu o imunitate mai redusa. Candida albicans este o ciuperca ce devine agresiva atunci cand capacitatea de aparare a organismului este scazuta.

Onicomicoza : Recomandari

Principala recomandare in caz de onicomicoza este evitarea utilizarii in comun a unor obiecte personale, precum si evitarea transmiterii mai departe a bolii, o data ce apare. In al doilea rand, este foarte important ca tratamentul sa fie respectat, chiar daca este de lunga durata. Desi pare o afectiune banala, onicomicoza nu trebuie tratata cu indiferenta. Sunt rare cazurile cand trece de la sine. Poate duce la o deteriorare masiva a aspectului unghiilor, ce creeaza complexe. Persoane respectiva nu va mai fi multumita de aspectul sau fizic, in cele din urma.

Onicomicoza : Tratament

Tratament onicomicoza

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.