Tratamente boli, tratament dureri

 

Urticaria

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Urticaria : Generalitati

Urticaria este o afectiune a pielii care poate fi de natura alergica sau non-alergica. Practic, pot fi niste substante sau alte elemente care irita pielea, sau poate aparea datorita altor motive. In toate formele, insa, exista niste pete la nivelul pielii. Urticaria poate sa fie acuta, cand apare un episod, brusc, ce dureaza cateva ore si apoi dispare, sau poate sa fie cronica, cand eruptia de pe piele persista cateva saptamani sau chiar luni.

Urticaria : Cum se manifesta

In urticarie apar niste pete, rosii sau albe, cu umflarea pielii, insotite de mancarimi. Apar si dispar la scurt timp, dupa care reapar in alta parte (sunt migratorii). Dimensiunile sunt variabile, putand fi de la cativa milimetri pana la marimea unei palme sau mai mult. Forma este, deasemenea, diferita, putand fi rotunde, ovalare, inelare. Urticaria poate fi insotita de greturi, varsaturi, dureri abdominale, diaree. Durerile articulare pot fi si ele prezente, la fel ametelile sau chiar lesinul. In formele severe de urticarie poate sa apara scaderea masiva a tensiunii arteriale, lacrimare, infundarea nasului. Inima poate sa aiba batai neregulate. Uneori, daca urticaria este extrem de grava, intr-o forma rara, dar posibila, se poate ajunge la deces. Persoana respectiva nu mai poate respira, nu mai trage aer in piept. Unele episoade de urticarie apar in conditii de stress, depresie sau anxietate (o stare de teama, de neliniste).

Urticaria : Principalele cauze

Printre cauzele de urticarie se numara: unele alimente (oua, cacao, lapte, mezeluri, peste, coloranti, conservanti, antioxidanti), medicamente (antibiotice, antiinflamatorii), polen, praf de casa, par de animale, fum de tigara, mucegaiuri, infectii (hepatita B, mononucleoza infectioasa). Urticaria poate sa apara si in cazul in care exista probleme de imunitate.

Urticaria : Ce trebuie facut imediat

Cel mai important este ca aparitia unei crize de urticarie sa fie evitata. Este indicat sa nu se intre in contact cu acele elemente in cazul carora pacientul stie ca se declanseaza criza de urticarie. Daca apare episodul, adresarea la medic este importanta, deoarece se poate ajunge la complicatii care uneori ameninta viata.

Urticaria : Cand trebuie mers la medic

Urticaria poate fi in egala masura o afectiune banala, manifestata doar prin mancarimi de piele, pete rosii sau albe care produc un disconfort, dar si prin afectiuni mai severe. Neglijata, poate conduce la deces. Nu putem sti cu precizie cat de intens este un episod de urticarie. De aceea, adresarea la medic este necesara. Nu trebuie sa se trateze cu indiferenta nici o criza de urticarie, chiar daca persoana respectiva a mai avut episoade in trecut.

Urticaria : La cine apare mai frecvent

Urticaria este o afectiune ce apare de obicei la cei care au o predispozitie genetica spre alergii. Persoanele cu probleme de imunitate au sanse mari de face aceasta boala. Cei care intra in contact cu polen, praf, mucegaiuri au risc crescut de urticarie.

Urticaria : Recomandari

In cazul urticariei, principala recomandare este de a evita contactul cu substante sau elemente care produc iritatii, alergii. In plus, daca episodul se declanseaza, trebuie consultat de urgenta un medic, pentru a tine sub control simptomele. Persoanele care se stiu alergice, in perioadele specifice ale anului, in care ar putea intra in contact cu polen, ar trebui sa isi administreze preventiv niste medicamente.

Urticaria : Tratament

Tratamentul urticariei

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.