Tratamente boli, tratament dureri

 

Bursita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Bursita : Generalitati

Bursita este o boala inflamatorie a unei structuri numita bursa care se gaseste in interiorul articulatiei si este alcatuita dintr-un saculet cu lichid care ajuta la miscarile efectuate de structurile articulare. Intalnim burse la nivelul organismului in locurile de frecare intre elemente diferite, cu ajutorul lichidului din bursa reducandu-se frecarea si presiunea.

Bursita : Cum se manifesta

Bursita este o patologie care afecteaza o mare parte din populatie, este des intalnita si are mai multe tipuri de manifestari. Simptomele pot varia ca intensitate si ca intindere in timp, dar in general afecteaza calitatea vietii si sunt deranjante pentru pacient. Printre simptomele bursitei intalnim durere, modificari de culoare a tagumentului adiacent, inrosire, edematiere cu modificarea formei articulatiei. Uneori simptomele se pot intinde si in afara zonei articulare sau pot sa fie strict localizate. Durerea are caracter de arsura sau intepatura si poate sa fie accentuata de activitate sau presiune locala. Pacientii mai descriu redoare articulara mai ales dimineata si sensibilitate crescuta la nivel tegumentar in zona afectata.

Bursita : Principalele cauze

Cauzele Bursitei sunt in general suprasolicitarea articulatiei sau miscari repetitive realizate intr-un timp scurt. Alte cauze pot sa fie traumatismele la nivelul articulatiei, miscarile nefiziologice fortate, presiune exercitata intr-o perioada lunga in acea zona, degenerarea structurilor care alcatuiesc bursa. Bursita poate sa fie cauzata de un agent infectios care afecteaza structurile articulare sau cauze reumatologice cu inflamatie. Alte cauze mai rar intalnite pot sa fie depozitarea de cristale in guta, osteopatii ce prin extindere pot duce la afectari ale bursei.

Bursita : Ce trebuie facut imediat

Este foarte important repausul fizic, reducerea activitatii cu menajarea portiunii afectate este importnanta pentru ca permite structurilor sa se refaca rapid si corect.Aplicarea de comprese reci la nivelul zonei afectate, alaturi de tratament antiinflamator pot sa fie gesturi utile pentru a reduce simptomatologia.

Bursita : Cand trebuie mers la medic

Este necesar ca pacientul sa se prezinte la medic daca bursita nu raspunde la tratamentul efectuat acasa, daca simptomele se inrautatesc sau cresc in intensitate, daca apare febra sau modificari importante de forma, volum, daca redoarea nu se amelioreaza sau se agraveaza.

Bursita : La cine apare mai frecvent

Cel mai frecvent apare la cei ce efectueaza activitati fizice ce suprasolicita articulatiile sau sunt nevoiti sa faca miscari repetitive intr-un interval scurt. De asemenea exercitarea unei presiuni continue asupra articulatiei este cunoascuta ca fiind implicata in patogenia acestei boli.

Bursita : Recomandari

Este recomandat consultul de specialitate in cazul in care pacientul observa semnele bursitei.Examenul fizic efectuat de doctor include verificarea structurilor articulare si verificarea functiei lor, alaturi de un examen neurologic care sa verifice afectarea structurilor nervoase de la acel nivel. Cel mai des investigatiile se refera la radiografii care sa verifice starea oaselor si structura lor, rezonanta magnetica care poate detecta microleziuni la nivelul ligamentelor si structurilor articulare, se poate extrage lichid din bursa pentru efectuarea testelor specifice care vor ajuta la alcatuirea diagnosticului si a tratamentului ulterior.Ecografia este si ea folosita pentru a evidentia modificari la nivelul articulatiei. Cu cat pacientul se prezinta mai repede la un consult, cu atat riscul unor posibile complicatii este diminuat, iar doctorul poate da un tratament care sa inlature orice fel de simptom suparator.

Bursita : Tratament

Tratamentul bursitei

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.