Tratamente boli, tratament dureri

 

Polimiozita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Polimiozita : Generalitati

Polimiozita este o boala inflamatorie a muschilor, de cauza autoimuna care determina scaderea fortei musculare. Boala intereseaza musculature striata si tesutul conjunctiv aferent. Polimiozita poate sa apara in cadrul unei alte boli sistemice inflamatorii sau poate sa fie de sine statatoare. Este des intalnita la persoanele ce au boli autoimune si boli inflamatorii cronice. Poate sa afecteze orice muschi si de este invalidanta de cele mai multe ori, mai ales in fazele acute.

Polimiozita : Cum se manifesta

Durerea este importanta in cadrul acestei boli, pacientii se plang de durere la nivelul muschiului afectat , sensibilitate la atingere, parestezii . Simptomul principal in cazul miozitelor este slabiciunea musculara care apare progresiv, pacientul observand de cele mai multe ori si modificari la nivelul tegumentelor aferente zonei afectate. Atrofia musculara este uneori prezenta, deoarece musculatura afectata nu este folosita, iar daca boala este cronica acest lucru duce la modificari de forma si structura ale musculaturii. Polimiozita afecteaza in general muschii mari, proximali, de cele mai multe ori in zona coapselor, umerilor, soldului, acest lucru facandu-l pe pacient sa acuze imposibilitatea efectuarii unor miscari. Oboseala musculara se instaleaza treptat, gradele fiind diverse, daca ramane netratata putand duce la imposibilitatea folosirii unei grupe musculare.

Polimiozita : Principalele cauze

Cea mai des cauza a polimiozitei este o afectare autoimuna. Acest lucru inseamna ca corpul uman fabrica anticorpi care ataca structurile proprii si duc la afectare a diferitelor structuri, in acest caz fiind vorba de muschi. Bolile autoimune sunt de multe ori transmise genetic si pot avea diferite forme. Anumite virusuri sunt cunoscute sa induca reactii de acest gen si duc la afectari musculare, cum ar fi polimiozita. Unele bacterii ca : streptococul si stafilococul sau paraziti ca toxoplasma si trichinela sunt si ele implicate in boli ce pot duce la polimiozite.Unele toxice sau unele medicamente utilizatate in exces pot influenta musculatura ducand la inflamatii, acestea sunt: alcoolul, colchicina, statinele, penicilinele.

Polimiozita : Ce trebuie facut imediat

Aplicarea unor comprese reci pe locul afectat este de multe ori folositoare, acest lucru ducad la scaderea inflamatiei locale si la diminuarea durerii. Trebuie evitata solicitarea grupei musculare si este necesar consultul unei medic specialist care va indica un tratament corespunzator.

Polimiozita : Cand trebuie mers la medic

In cazul polimioziteleor, senzatia de oboseala musculara sau astenie, durerea localizata la nivelul unei muschi, deformarea unei zone, febra indelungata, toate acestea trebuie investigate amanuntit de catre un doctor.

Polimiozita : La cine apare mai frecvent

Cel mai des apare la persoanele cu boli autoimune, la cei ce contacteaza un agent infectios cu tropism muscular, la consumatorii de toxice.

Polimiozita : Recomandari

Daca se cunosc rude directe cu boli autoimune, este bine ca orice om sa-si faca analize care sa releve sau nu existenta unei astfel de patologii. In cazul in care se dovedeste acest lucru, pacientul trebuie sa cunoasca bine semnele bolii si sa stie sa se adreseze unui medic. Medicul va evalua starea pacientului cu polimiozita si va elabora un diagnostic si un tratament corespunzator. Polimiozitele se pot diagnostica prin teste ale enzimelor musculare, evaluarea capacitatii de contractie a unui muschi sau alte teste indirecte ce port indica un diagnostic. Pacientul trebuie sa se prezinte cat mai repede la doctor pentru a nu lasa boala sa evolueze acest lucru putand duce la afectari ireversibile musculare, cu pierderea functionalitatii unor zone. Polimiozitele sunt boli ce pot invalida pacientul si de aceea trebuie investigate si tratate corespunzator.

Polimiozita : Tratament

Tratament polimiozita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.