Tratamente boli, tratament dureri

 

Tendinita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tendinita : Generalitati

Tendinita este definita ca inflamatia unui tendon. Tendoanele sunt niste fascicule de tesut conjunctiv care fac legatura dintre portiuni musculare si oase. Ele sunt sarac vascularizate si inervate, dar problemele ce apar la nivelul lor pot da simptome suparatoare care pot ingreuna unele activitati fizice.

Tendinita : Cum se manifesta

Simptomele de cele mai multe ori se regasesc la nivelul tendonului afectat si in general nu se extind si la alte structuri, simptomatologia fiind localizata. Durerile nu au intensitate foarte mare, dar apar pe neasteptate si daca nu sunt tratate corect pot sa recidiveze. Tendinita are in general ca simptome durerea acuta , intepatoare, sensibilitate locala, inflamatie locala , durere la atingere, iar folosirea articulatiei sau a zonei afectate poate sa provoace o jena ce duce la ingreunarea miscarilor. Daca inflamatia la nivelul tendonului este mare, poate sa apara imposibilitatea efectuarii unor miscari cu redoare articulara si modificare importanta de forma. Putem identifica deformari locale, cu inrosirea suprafetelor de la nivelul zonei afectate. Daca cauzele provin de la un process infectios, durerea poate sa fie mult mai intense si simptomele sa capete un character invalidant.

Tendinita : Principalele cauze

Cea mai intalnita cauza ce provoaca tendinita este suprasolicitarea tendoanelor ce duce la o reactie inflamatorie din partea organismului care are menirea de a reface microleziunile. Miscarile repetitive sau mentinerea articulatiei intr-o pozitie nefavorabila, pot duce la tendinita. In cazul in care o peroana executa de foarte multe ori o miscare, lichidul din teaca tendinoasa care are menirea de a mentine suprafetele tendinoase in contact si de a reduce frecarea, se consumă si nu se poate elibera suficient de repede altul. Acest lucru duce la o deterioarare a structurilor tendoanelor si la microleziuni. Cauze generale sunt hidratarea insuficienta, lipsa vitaminelor, frigul, suprasolicitarea tendoanelor, mobilitate scazuta sau lipsa incalzirii. Deoarece cauzele tin de miscari intense, cel mai frecvent intalnim aceasta patologie la persoanele care fac sport si uneori tendinita poate sa necesite o perioada mai lunga de recuperare. Cauzele pot sa fie reprezentate si de un proces infectios local, care prin extindere poate sa afecteze si tendoanele, acest lucru fiind o cauza grava care necesita un tratament mai agresiv. Daca nu este recuperata corespunzator, o tendinita poate sa aiba caracter recidivant si poate duce la rupturi tendinoase care necesita tratament chirutgical.

Tendinita : Ce trebuie facut imediat

Daca o persoana recunoaste semnele unei tendinite, este bine sa puna in repaus zona afectata, sa o menajeze, sa aplice local comprese reci si sa mentina zona intr-o pozitie relaxata. Dupa cateva zile in care compresele reci au menirea de a reduce inflamatia, este bine sa aplicati comprese calde pentru relaxarea musculaturii.

Tendinita : Cand trebuie mers la medic

Daca o persoana observa simptomele unei tendinite care nu se vindeca prin tratament conservator sau daca durerea isi schimba caracterul, se agraveaza, duce la impotenta functionala sau modificari importante de forma, este necesar un consult medical care va evalua posibilitatile noi de tratament.

Tendinita : La cine apare mai frecvent

Cel mai fecvent tendinita apare la persoanele care fac sport intens, care isi suprasolicita musculatura, dar frecventa afectarilor creste odata cu varsta deoarece cu timpul tendoanele isi pierd flexibilitatea.

Tendinita : Recomandari

Tendinita este o afectare destul de comuna, iar diagnosticul se poate face printr-un control medical, cu ajutorul testelor imagistice ce au menirea de a localiza bine procesul si de a indica cauza acestei afectiuni.

Tendinita : Tratament

Tratament tendinita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.