Tratamente boli, tratament dureri

 

Dureri de incheieturi

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Dureri de incheieturi : Generalitati

Durerile articulare, denumite in popor dureri de incheieturi, sunt o afectiune ce afecteaza foarte multi oameni si sunt des intalnite in patologia umana. Nu exista persoana care in timpul vietii sa nu suferit macar o data de dureri la nivelul articulatilor. Aceste afectiuni poarta denumirea stiintifica de artralgii si se pot intalni la nivelul mainilor sau picioarelor, dar si la nivelul coloanei sau soldului. Articulatile sunt mijloace de unire intre oasele corpului nostru si cu ajutorul lor putem efectua miscarile zilnice. Ele ne dau mobilitatea si ne faciliteaza actiunea sinergica dintre oase, muschi si alte structuri. Deoarece la nivelul lor se efectueaza o multitudine de miscari, durerea de articulatii este greu de suportat, mai ales cand ea afecteaza viata de zi cu zi. Durerea de incheieturi poate sa fie pe o perioada scurta de timp si se numeste acuta sau sa fie cronica, acest lucru insemnand ca pacientul o resimte mai mult de 6 luni. Alte caracteristici ale durerilor de incheieturi  sunt: intensificarea lor la efort, la miscare si atenuarea la repaus.

Dureri de incheieturi : Cum se manifesta

Durerea la incheieturi poate sa fie intensa , medie sau usor suportabila, poate sa fie permanenta sau doar la anumite miscari, poate duce la afectarea intregului membru si la imposibilitatea folosirii acestuia. Pe langa durerea pacientul poate sa resimta o sensibilitate locala, sa apara edem, echimoze sau roseata. Durerea poate sa duca la impotenta functionala la nivelul articulatiei. De asemenea unele persoane se plang de redoare articulara si amorteala.

Dureri de incheieturi : Principalele cauze

Cauzele care pot duce la durere articulara sunt multiple, datorita faptului ca ele intervin in toate miscarile organismului si sunt interconectate cu o multitudine de structuri, afectarea oricareia dintre ele putand duce ulterior la afctarea articulatiei. Cele mai comune cauze sunt cele datorate suprasolicitarii articulatiei, dar se intalnesc si cauze inflamatorii, traumatice, degenerative. Cauzele pot fi datorate unor probleme ligamentare, musculare, osoase, tendoanelor, cartilajului , vascularizatiei locale sau cauze nervoase. Cele mai comune cauze sunt entorsele, aceasta afectiune interesand in mod direct structurile articulare, ele apar datorita unor miscari gresite, suprasolicitarii sau sunt secundare unor traumatisme, fracturi, etc. Alte cauze frecvente sunt cele inflamatorii: tendinite, bursite, miozite, osteomielita acestea fiind datorate unor procese localizate la nivelul articulatiei sau pot avea cauze infectioase. Unele boli metabolice pot avea efecte asupra articulatiei, dintre acestea cea mai des intalnita este Guta. Bolile autoimune ce dau manifestari articulare sunt : Lupusul eritematos sistemic, reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida. Reumatismul articular acut are cauza infectia cu streptococ beta hemolitic ce are tropism pentru structurile asemanatoare cu cele articulare, iar poliartrita reumatoida este o boala des intalnita la persoanele de varsta mijlocie.

Dureri de incheieturi : Ce trebuie facut imediat

Daca cunoasteti cauza durerilor de incheieturi (dureri articulare), aceasta isi pot scadea intensitatea prin aplicarea unor pungi cu gheata la nivelul incheieturii afectate. Repausul articulatiei poate sa fie de asemenea folositor in cazul durerilor la incheieturi.

Dureri de incheieturi : Cand trebuie mers la medic

Daca durerea de incheieturi isi creste intensitatea, daca apar si alte simptome ca roseata, umflatura sau modificari la nivelul tegumentului, este bine sa consultati un medic. Daca durerea nu dispare la manevrele de autoingrijire si apare impotenta functionala cu limitarea miscarilor sau redoare matinala, cel mai probabil este necesara efectuarea unor teste pentru a stabili etiologia durerilor articulare.

Dureri de incheieturi : La cine apare mai frecvent

Durerile de incheieturi afecteaza toate varstele, la copil sunt frecvente traumatismele, la varstnici apare degradarea. O alta categorie sunt sportivii la care poate aparea suprasolicitatea ce duce la durere la nivelul articulatiei.

Dureri de incheieturi : Recomandari

Deoarece cu ajutorul structurilor articulare noi suntem capabili sa efectuam majoritatea miscarilor zilnice, durerile la nivelul lor pot indica afectiuni serioase ce au ca efect limitatea capacitatii de munca si de multe ori afecteaza viata sociala. Niste analize pot orienta durerile catre un diagnostic corect care va avea ca efect o terapie buna ce va indeparta durerea la incheieturi.

Dureri de incheieturi : Tratament

Pentru tratamentul durerilor de incheieturi va recomandam articolul denumit "Tratamentul durerilor de incheieturi".

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.