Tratamente boli, tratament dureri

 

Dureri pelviene

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Dureri pelviene : Generalitati

La femeie, la nivelul pelvisului se gasesc organele genitale- uterul, ovarele, trompele, vaginul si vulva. Durerile pelviene apar atunci cand unul din aceste organe este afectat, cand apare o inflamatie, sau o infectie bacteriana. Tratamentul este foarte important deoarece fertilitatea femeii poate fi diminuata.

Dureri pelviene : Cum se manifesta

Infectiile vaginului sunt foarte rar limitate la acest organ, de cele mai multe ori extinzandu-se la nivelul vulvei si colului uterin. Simptomele care apar sunt: scurgeri abundente, vascoase sau lichide, dureri pelviene, senzatie de arsura, mancarimi (prurit). Nedepistate la timp, cand femeia neglijeaza semnele si nu merge la medic, aceste afectiuni pot deveni cronice (evolueaza vreme indelungata). Durerile pelviene sunt intensificate la contactul sexual. In functie de microbul care a produs boala, anumite simptome sunt diferite. Daca este vorba de Trichomonas vaginalis, scurgerile vor fi verzui, cu miros de mucegai. Daca este o ciuperca (Candida albicans), scurgerile sunt albicioase. Inflamatiile corpului uterin se numesc metrite. Apar secretii cu sange si puroi, dureri pelviene. Aceste infectii pot deveni cronice, cand apar simptome mai intense. Pelviperitonita este inflamatia peritoneului pelvin si a organelor din acest spatiu. Peritoneul reprezinta foita care acopera organele. Apare brusc, cu febra, frisoane, accelerarea batailor inimii, dureri pelviene care se extind pana sub ombilic. Sunt prezente greturi, varsaturi, scaune diareice si starea pacientei se altereaza semnificativ. Mai apar dureri la urinare si la eliminarea scaunului. Anexita este inflamatia ovarelor, caracterizata prin febra, frisoane, dureri pelviene ce ajung pana in regiunea lombara si in picior.

Dureri pelviene : Principalele cauze

Pelviperitonita apare dupa o infectie a uterului, a vaginului sau a vulvei. Microbii se extind pana la foita care acopera organele pelvine interne (uter, ovare, trompe). Anexita este produsa de anumiti microbi, precum gonococ, streptococ, stafilococ. Vaginita este cauzata de contacte sexuala neprotejate, prin care se transmite Candida Albicans sau Trichomonas vaginalis. Metrita apare mai des in urma unui avort sau a unei nasteri.

Dureri pelviene : Ce trebuie facut imediat

In cazul in care apar dureri pelviene se poate administra un antiinflamator, chiar mai puternic, precum Flamexin. Sangerarile nu sufera amanare, fiind necesar un consult medical.

Dureri pelviene : Cand trebuie mers la medic

In ceea ce priveste organele genitale, adresarea la medicul ginecolog ar trebui sa devina un proces regulat in cazul oricarei femei. Chiar daca nu sunt prezente dureri pelviene, scurgeri sau sangerari, macar o data la sase luni ar trebui sa existe un examen ginecologic. Astfel se vor preveni extinderile infectiilor.

Dureri pelviene : La cine apare mai frecvent

Vaginitele apar mai des la femeile tinere, cu o viata sexuala activa, mai ales in cazul in care exista contacte neprotejate, cu parteneri numerosi. Metrita este mai frecventa la femeile care au nascut sau au avut un avort, dar este posibila si la cele care nu au ramas niciodata insarcinate. Anexita apare mai des in cazul in care femeile sunt expuse la frig, la umezeala, dar si la contacte sexuale neprotejate prin care se infecteaza. Pelviperitonita este intalnita in cazul in care infectii anterioare nu au fost tratate.

Dureri pelviene : Recomandari

Capacitatea unei femei de a fi fertila, de a avea o sarcina atunci cand isi va dori, depinde de sanatatea ovarelor, a trompelor si a uterului. Totodata, vaginul trebuie mentinut normal, deoarece infectiile sale se extind usor la uter. Controalele periodice la ginecolog vor depista leziunile inca de la inceput, permitand inceperea terapiei in timp util.

Dureri pelviene : Tratament

Pentru tratamentul durerilor pelviene va recomandam articolul denumit "Tratamentul durerilor pelviene".

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.