Tratamente boli, tratament dureri

 

Dureri reumatice

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Dureri reumatice : Generalitati

Dureri reumatice pot aparea in cazul reumatismului degenerativ. Acesta reprezinta o deteriorare, o distrugere lenta, dar continua, a cartilajului unei articulatii. Aceasta este cea mai des intalnita boala reumatismala. Pot fi afectate articulatiile coloanei vertebrale, ale soldului, genunchilor.

Dureri reumatice : Cum se manifesta

In cazul in care este afectata coloana vertebrala in portiunea cervicala vor aparea dureri reumatice, contractura musculara, imposibilitatea de a misca uneori gatul. Simptomele pot sa se extinda la nivelul ochilor, urechilor, sau la nivelul fetei. Coloana este intr-o pozitie anormala datorita durerii reumatice. Cand este afectata coloana toracica, apar dureri reumatice ce se extind pana la abdomen. Ele se intensifica daca pacientul realizeaza miscari. Pot fi iritati si nervii, aparand atunci amorteli, tulburari de sensibilitate. In lezarea coloanei lombare sunt prezente dureri reumatice ce evolueaza vreme indelungata. Pot sa fie atinsi nervii sciatici sau crurali, aparand atunci simptome care ajung pana in picior. In momentul in care articulatia soldului este afectata de reumatism, apar dureri mari, oboseala musculara, ce se accentueaza la orice miscare. Intregul membru inferior este atins. Treptat, pacientul ajunge sa nu isi mai poata folosi segmentul respectiv. La inceput durerile reumatice il impiedica sa urce scarile, sa se incheie la pantofi, dar cu timpul devin extrem de severe. Genunchiul poate si el sa fie interesat, aparand cam aceleasi simptome ca in cazul soldului. In plus, sunt prezente deformatii importante. Articulatia devine mai rigida.

Dureri reumatice : Principalele cauze

Cauza reumatismului degenerativ este inaintarea in varsta, alaturi de alti factori precum: traumatismele repetate, chiar si cele minore, inflamatii, obezitatea. Are loc o eroziune la nivelul osului. In paralel, la nivelul articulatiei au loc procese de aliniere anormala a segmentelor osoase si condensari.

Dureri reumatice : Ce trebuie facut imediat

Cand apar dureri reumatice este foarte important ca pacientul sa faca repaus pana la calmarea simptomelor. El poate sa isi administreze un antiinflamator (Aspirina) sau sa aplice direct pe piele un unguent precum Diclofenac, Diclac-gel. Daca simptomele au episoade repetate, daca este deja afectata capacitatea de miscare este necesar cat mai urgent sa fie consultat medicul reumatolog.

Dureri reumatice : Cand trebuie mers la medic

Durerile reumatice nu trebuie sa fie neglijate, deoarece procesul se extinde, este continuu si intarzierea tratamentului poate conduce la deformatii severe ale oaselor. Genunchii sau soldurile sunt zonele cel mai frecvent afectate de deviatii.

Dureri reumatice : La cine apare mai frecvent

Reumatismul degenerativ este considerata cea mai frecventa boala din toate cele reumatismale. Frecventa acestui proces (de artroza) este mai mare la persoanele peste 50 de ani, mai ales la femei. Totusi boala nu poate fi pusa doar pe seama imbatranirii. Este destul de des intalnita, mai ales in ultimi ani, si in randul persoanelor mai tinere. Acest fapt poate fi pus pe seama cresterii numarului de persoane obeze. In plus exista si alte afectiuni care cresc riscul bolii: diabetul zaharat, hipotiroidia, hemofilia. Existenta unui numar mai mare in cazul acestor afectiuni a dus implicit la cresterea cazurilor de reumatism degenerativ.

Dureri reumatice : Recomandari

Reumatismul degenerativ (artroza) trebuie sa fie rapid diagnosticata pentru a evita extensia bolii in intreg segmentul vecin articulatiei afectate. Un tratament bine realizat va impiedica deformarile care de multe ori nu permit pacientului sa se mai deplaseze.

Dureri reumatice : Tratament

Pentru tratamentul durerilor reumatice va recomandam articolul denumit "Tratamentul durerilor reumatice".

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.