Tratamente boli, tratament dureri

 

Dureri de uter

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Dureri de uter : Generalitati

Uterul este un organ aflat in zona pelvina, legat de ovare cu ajutorul trompelor, in care se dezvolta o sarcina. Este format din col si corp. De sanatatea lui depinde sanatatea viitorului copil. Dureri de uter apar atunci cand acesta este inflamat, cand apar infectii sau in stadiile tardive ale cancerului de endometru (mucoasa).

Dureri de uter : Cum se manifesta

Inflamatia colului se numeste cervicita. Se caracterizeaza prin dureri de uter, usturime, secretii albicioase abundente. In formele cronice, cu evolutie de lunga durata, netratate la timp, simptomele dispar. Problemele insa raman, fiind posibile sechele. O alta infectie a uterului este reprezentata de endometrita,caracterizata prin febra, frisoane, accelerarea batailor inimii. Apar dureri de uter , de cap, agitatie. Forma cronica este evidentiata prin prezenta unor secretii purulente, tulburari ale ciclului menstrual, sangerari. Cancerul debuteaza prin sangerari intense, secretii albicioase si apoase. Durerile de uter sunt prezente in fazele avansate.

Dureri de uter : Principalele cauze

Obezitatea asociata cu hipertensiune arteriala si cicluri menstruale fara ovulatie reprezinta posibile cauze pentru cancerul uterin. Menstruatia declansata la varste prea mici, dereglarile ciclului, infertilitatea, sarcini numeroase, pot fi alte cauze posibile. Un exces de estrogeni nu are deasemenea un rol benefic. Mediul urban, alimentatia dezechilibrata, ereditatea (genetica), alte afectiuni ale uterului in trecut pot favoriza un cancer. Cervicita este favorizata de contacte sexuale, avort, nasteri in urma carora se rupe colul, menstruatie, pentru ca se pot acumula bacterii. Utilizarea unor solutii pentru igiena prea bogate in antiseptic irita zona uterului. Totodata, o igiena precara faciliteaza infectia. Si unele anticonceptionale cauzeaza boala, precum si scaderea nivelului hormonal. Endometrita apare in urma ciclului menstrual, a nasterii sau avortului, dupa existenta unui fibrom sau cancer.

Dureri de uter : Ce trebuie facut imediat

In cazul in care apar dureri de uter, se va administra un antiinflamator (Ketoprofen). Sangerarile, scurgerile intense, necesita un consult medical.

Dureri de uter : Cand trebuie mers la medic

Medicul ginecolog trebuie sa fie consultat periodic de catre orice femeie, la orice varsta. Fiecare etapa a vietii se confrunta cu anumite probleme, in tinerete fiind mai frecvente infectiile, ce pot scadea capacitatea fertila, iar dupa menopauza poate fi prezent cancerul. In general, cand apar dureri de uter, sangerari sau scurgeri in cantitati mari este absolut necesar sa se consulte medicul. Simptomele, chiar daca nu par severe, pot sa ascunda afectiuni grave. Este important a se tine cont de faptul ca o tumora maligna produce dureri de uter in stadiile tardive, cand vindecarea este imposibila. Numai o adresare la timp la ginecolog va remedia situatia.

Dureri de uter : La cine apare mai frecvent

Endometrita apare mai frecvent la femeile tinere, care au nascut sau au avut un avort. Ele au astfel ocazia de a se contamina cu diferite bacterii. Cancerul de endometru este mai des intalnit la femeile dupa menopauza, la cele care au in familie cazuri (la mama, la o sora). Daca o femeie a avut anterior o forma de cancer si a suferit tratament cu radioterapie, acesta poate conduce la un cancer uterin in cativa ani. Cervicita apare mai frecvent la femeile care au contacte sexuale cu parteneri multipli, neprotejate, la cele care au nascut sau au avut un avort. Daca exista o igiena precara riscul este crescut.

Dureri de uter : Recomandari

Principala recomandare este ca la primele dureri de uter, la primele sangerari, sa fie consultat un medic ginecolog, deoarece pot exista afectiuni severe.

Dureri de uter : Tratament

Pentru tratamentul durerilor de uter va recomandam articolul denumit "Tratamentul durerilor de uter".

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.