Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul miocarditei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul miocarditei

Miocardita se poate vindeca singura sau numai sub tratament, ducand la recuperarea completa a functiei cardiace. O minoritate dintre pacienti se prezinta cu miocardita fulminanta sau acuta, care necesita tratement intensiv intr-un cadrul medical specializat. In acest tip de miocardita este necesar un nivel ridicat de suport hemodinamic si un tratament farmacologic intensiv ce include vasopresoare si agenti pentru stimularea fortei miocardice. Tratementul miocarditei se adreseaza cauzei, astfel ca intr-o miocardita bacteriana tratamentul include administrarea de antibiotice,iar intr-o miocardita virala se administreaza antivirale (desi nu si-au dovedit eficacitatea). Exista anumite tipuri de miocardita virala (cea cu celule gigant si cu eozinofile) care pot raspunde la tratamentul cu corticosteroizi sau alte medicamente care suprima sistemul imunitar. Atunci cand miocardita a determinat aparitia insuficientei cardiace sau batai neregulate ale inimii (aritmii) se administreaza medicamente care sa elimine aceste aritmii sau sa ajute la eliminarea lichidului in exces din organism.

Medicamentele administrate sunt: inhibitori de enzima de conversie (enalapril, captoril, lisinopril, ramipril); blocanti ai receptorilode angiotensina II (losartan, valsartan); beta-blocante (metoprolil, carvedilol); diuretice (furosemid). In formele agresive de miocardita va fi necesara administrarea intravenoasa a medicamentelor. Tot pentru formele severe se folosesc in functie de gravitate: inima artifiaciala temporala, balon de contrapulsie intraortica (un balon este introduc chirurgical in aorta iar prin umflare si dezumflare acestuia ajuta la cresterea fluxului sangvin si scade munca inimii). Desi miocardita virala este cel mai adesea autolimitata si fara sechele, afectarea severa poae fi recurenta si se poate ca o miocardita virala acuta sa evolueze uneori catre o forma cronica. In miocardita diferica tratamentul trebuie instituit de urgenta cu antitoxina , in pe planul second cu antibiotic. In America centrala si de Sud, ce mai intalnita forma de miocardita este cea data de Trypanosome cruzi.

Tratamentul miocarditei este indicat pentru ameliorarea insuficientei cardiac congestive si a aritmiilor. Boala poate evolua catre distrugerea sistemul de conducere al inimii sau catre blocuri cardiac, necesitand implantarea unui pacemaker. Miocardita cu toxoplasma se realizeaza cu pirimetamina si sulfonamide, insa raspunsul la tratament este variabil. Miocardita cauzata de Borrelia burgdorferi (boala Lyme), determina miocardita in 10% din cazuri si poate fi tratata cu ceftriaxona si penicilina intravenous (mai putin in formele severe de miocardita).

Poate fi implantat un pacemaker teporar in cazul existentei blocului cardiac simptomatic. Miocardita din cadrul infectiilor cu HIV este de obicei subclinical, constatarea cea mai obisnuita este insuficienta ventriculara stanga ce duce la dilatarea acestuia. Tratamentul miocarditei include medicatia de fond antiretrovirala , digitalice, diuretice si vasodilatatoare. Nediagnosticata acesta boala poate determina cardiomiopatie, insuficienta cardiaca, pericardita, moarte subita. Riscul de aparitie a miocarditei poate fi redus prin tratarea corespunzatoare a cauzelor care pot duce la afectare cardiaca. Miocardita se poate vindeca cu sechele, astfel ca miocardul poate ramane cu zone distruge ce duc in cele din urma la aparitia tulburarilor de conducere sau la aritmii. Aparitia unui bloc atrioventricular sau a unui bloc sinusal, trebuie diagnosticata prompt si tratata prin implantarea unui stimulator cardiac. In timpul fazei acute pacientii sunt sfatuiti sa se odihneasca, sa evite efortul excesiv, in caz contrar creste frecventa cardiaca si consumul de oxigen al unei inimii care nu e vindecata complet.

 

Multe informatii legate de miocardita puteti consulta urmatorul link: Miocardita

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.