Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament apendicita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament apendicita

Tratamentul in caz de apendicita se va incepe in primele minute de la internarea in spitalul de urgenta. Este foarte important sa nu se piarda nici o clipa. Se va realiza cat mai rapid posibil o ecografie, pentru a confirma diagnosticul. Se va analiza aspectul peretilor apendicelui, se va observa daca este o ingrosare, daca exista corpul strain sau materiile fecale care au produs infundarea apendicelui. Este indicat sa se realizeze si un examen computer tomograf inainte de a se incepe tratamentul apendicitei.

Se va lua in calcul claritatea imaginii, faptul ca un CT intotdeauna ofera mai multe informatii despre starea apendicelui. Aceste metode de diagnostic au rolul de a lamuri orice neclaritate legata de boala pe care o are persoana analizata. Asta pentru ca, la vederea acestor simptome, se poate confunda afectiunea cu o boala inflamatorie a intestinului, cu un chist de ovar care s-a complicat sau cu o infectie urinara. Tratamentul apendicitei se incepe cu indepartarea simptomelor. Astfel, durerea de apendice se va combate cu analgezice (Algocalmin, Piafen). Daca simptomele nu inceteaza, nu se calmeaza, este bine sa se foloseasca si medicamente mai puternice, precum Tramadol. Este bine ca pacientul sa nu mai manance nimic, nici sa nu bea lichide. Se indica in tratamentul apendicitei regim absolut. Daca apar diferite modificari ale apei si mineralelor, se vor corecta. Timp de 24-48 de ore se vor administra antibiotice, pentru a corecta infectia care s-a produs. Avand in vedere ca s-au acumulat materii fecale la nivelul apendicelui, bacteriile de la nivelul lor vor produce infectia. Se va trata aceasta cu Ciprofloxacina, Tetraciclina. Este bine ca inainte de tratamentul apendicitei pe cale chirurgicala sa se realizeze toate analizele, pentru a stabili care e starea de sanatate a pacientului. Astfel, se vor corecta, daca este posibil intr-un timp atat de scurt, eventualele modificari. In plus, trebuie sa se verifice daca pacientul suporta o anestezie. Tratamentul apendicitei este efectiv printr-o operatie.

Se va indeparta apendicele, care este inflamat si contaminat cu bacterii. Se va lua lichid de la nivelul sau pentru a fi analizat. Se spala cu ser fiziologic cavitatea abdominala. Apendicele se va analiza la microscop, pentru a vedea care a fost starea lui, daca nu mai sunt si alte probleme, in afara de aceasta infectie bacteriana. Important este ca tratamentul apendicitei sa se realizeze la timp, pentru a evita aparitia complicatiilor. In caz contrar, poate aparea un abces, sau si mai grav, se poate instala peritonita. Peritoneul este o foita care acopera organele abdominale. Daca acesta se inflameaza, apare peritonita. Aceasta poate avea risc vital, daca nu se intervine printr-o operatie cat mai urgent. Se va adminstra oxigen, analgezice pentru a calma simptomele dureroase, se folosesc antibiotice mai puternice (Augmentin, Tazocilin, Vancomicina, Triflucan). Se realizeaza o interventie chirurgicala, se spala cavitatea abdominala cu 10-15 litri de ser fiziologic. Cel mai bine este ca tratamentul apendicitei sa se realizeze repede si corect, evitand astfel de complicatii. Dupa operatia de apendicita, se va relua a doua sau a treia zi alimentatia, intai cu iaurt si supa de legume, cu ceai si apa plata. Apoi se adauga carnea fiarta si branza de vaci. Repausul la pat se va realiza cam doua zile, apoi se reia miscarea, la inceput minora, apoi se revine la normal. Tratamentul apendicitei nu este complicat. Interventia chirurgicala este una dintre cele mai frecvente, alaturi de cea pentru calculi sau hernie. Insa este esential sa se intervina la timp. Complicatiile apar cel mai des la batrani (desi apendicita nu apare frecvent la aceasta categorie de varsta), deoarece neglijeaza simptomele, sau boala este confundata cu alta afectiune.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.