Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul ascaridiozei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul ascaridiozei

Tratamentul ascaridiozei este precedat intotdeauna pe un diagnostic complet si bine realizat. Se vor analiza probe de scaun, se va realiza radiografia abdominala pentru a se observa parazitul. Atunci cand boala a juns intr-un stadiu avansat, incat limbricii se elimina prin nas, gura, sau anus, diagnosticul este usor de stabilit, nemaifiind necesare alte analize. Tratamentul ascaridiozei se realizeaza cu Mebendazol (Vermox). Acesta exista in farmacii sub forma unor comprimate (fiecare pastila are cate 100 mg).

La adulti, se va utiliza un comprimat dimineata, iar altul seara. Astfel, se administreaza zilnic cate 100 mg de Mebendazol. Tratamentul ascaridiozei cu Vermox se realizeaza timp de trei zile. Este, deci, destul de eficient, avand in vedere ca distruge parazitul intr-un timp atat de scurt. Acest medicament nu este, insa, recomandat femeilor insarcinate. Poate determina efecte adverse neplacute la copil. Este posibil ca sarcina sa nu mai evolueze normal, fatul sa nu se mai dezvolte in inaltime sau greutate, pot interveni malformatii. Tratamentul ascaridiozei se poate realiza si folosind Albendazol (Zentel). Acesta se gaseste sub forma de comprimate, fiecare pastila avand cate 200 mg. Este necesar sa se administreze la adult cate doua comprimate odata, intr-o singura utilizare zilnica. La copii, se utilizeaza varianta medicamentului sub forma de sirop. Se administreaza o cantitate zilnica in functie de greutatea corporala a celui mic. Este important sa existe o singura utilizare pe zi a siropului. Cambatrinul este o alternativa in tratamentul ascaridiozei. Se mai numeste si Pamoat de pirantel, existand comprimate de 250 mg. La adult se recomanda cate trei comprimate zilnic. Ele se vor administra odata, existand practic o singura doza zilnica. Siropul este varianta preferata pentru tratamentul ascaridiozei la copil si in acest caz. Tot in functie de greutatea corpului se stabileste cantitatea de sirop administrata zilnic. Levamisolul este numit si Decaris si este foarte eficient in tratamentul ascaridiozei, desi nu este atat de des recomandat de medici. Distruge parazitul la aproximativ 70-80% dintre pacientii care il folosesc. La adulti se utilizeaza cate 150 mg zilnic, iar la copii doza este variabila dupa greutate. Tratamentul ascaridiozei este simplu atat timp cat se incepe la timp, iar parazitul nu a avut timpul necesar pentru a se dezvolta. Daca, insa, nu este corect realizat, sau daca se amana consultul medical si inceperea terapiei, boala se agraveaza.

Limbricul creste in dimensiuni, iese prin orificiile corpului, prin nas, gura, sau anus. Este mai complicat in cazul in care ajunge sa blocheze intestinul, dezvoltandu-se foarte mult. Si calea de eliminare a bilei poate fi infundata prin depozitarea limbricului la acel nivel. Tratamentul ascaridiozei va fi bazat in acest caz pe administrarea de piperazina citrat (Antepar). Acesta se gaseste sub forma de sirop, introducandu-se prin nas, cu ajutorul unui tub, pana in stomac. Se introduce initial o cantitate, iar dupa 12 ore se repeta administrarea, intr-o cantitate mai mica. Piperazina paralizeaza viermii care au infundat fie intestinul, fie calea de eliminare a bilei. Astfel, acestea se vor debloca. Important este ca tratamentul ascaridiozei sa se incheie cu masuri de educare a pacientilor, de catre medic. Parintii vor fi mai atenti la copiii lor, prevenind imbolnavirea. Se vor spala mai atent mainile, fructele, legumele. Este necesara supravegherea la varsta la care cei mici au tendinta de a introduce in gura diferite obiecte, fara a se spala inainte. Este important sa se trateze apele uzate, sa se interzica folosirea materiilor fecale de la animale drept ingrasamant chimic. Gradinile de zarzavat sunt cel mai des contaminate astfel. Devine un cerc vicios, prin nespalarea atenta a legumelor de catre consumatori. Toti membrii unei familii in care exista un bolnav vor beneficia de tratamentul ascaridiozei, cu preparate speciale. Este posibil ca si ei sa fie contaminati, chiar daca nu au inca simptome.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.