Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament enterocolita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament enterocolita

Prevenirea enterocolitei este posibila prin respectarea regulilor esentiale de igiena a alimentatiei. Se vor folosi doar surse de apa potabila, in caz contrar apa va fi fiarta si racita inainte de utilizare. Fructele si legumele, verdeturile, se vor spala atent inainte de consum. Alimentele care se prepara termic vor fi corect gatite, la temperatura necesara. Atentia va fi sporita in cazul in care copiii urmeaza a consuma acele alimente. Tratamentul enterocolitei se bazeaza in primul rand pe regimul alimentar. Acesta va fi bogat in lichide, pentru a compensa pierderile prin varsatura si diaree.

Se vor consuma: apa plata, ceai neindulcit, suc de fructe preparat in casa. Nu se indica utilizarea compotului de fructe, si mai ales a sucului din comert. Sarurile de rehidratare sunt foarte eficiente. Regimul zilnic va contine supa de morcovi, zeama de orez, banane. Tratamentul enterocolitei va contine si medicamente care sa reduca simptomele. Pentru a combate durerea abdominala se recomanda utilizarea de antispastice (No-Spa, Scobutil). Metoclopramidul are capacitatea de a reduce varsaturile. Diareea se combate utilizand Furazolidon sau Smecta, foarte eficiente in tratamentul enterocolitei. Loperamidul este un medicament utilizat frecvent in tratamentul enterocolitei. Daca in urma analizelor se constata ca este o bacterie cea care a produs boala, tratamentul enterocolitei va contine antibiotice. Se recomanda Ampicilina, Cefotaxim, Ceftriaxona. Durata de administrare este de 4-6 zile. Pentru a reface flora intestinala care a suferit modificari se utilizeaza in tratamentul enterocolitei Lactobacillus acidophilus. In cazul in care pacientul are o stare generala foarte agitata, datorita simptomelor, se recomanda utilizarea Fenobarbitalului sau a Diazepamului. Tratamentul enterocolitei la copil necesita o atentie speciala. La inceput este necesar ca acestia sa fie bine hidratati, utilizandu-se niste solutii existente in farmacii. Inceperea alimentatiei se va face la copii mici cu lapte praf hipoalergenic (care scade riscul alergiilor – Nutramigen, Pepti Junior ) si delactozat (fara lactoza – Nan fara lactoza, Humana H, Milupa HN25). Se administreaza orez fiert, gris fiert, branza de vaci, supa de zarzavat cu orez, banane, mar ras. Tratamentul enterocolitei cu Salmonella necesita administrare de Cefriaxona, Cefotaxim sau Amoxicilina. Daca acestea nu isi fac efectul dupa 3 zile, se recomanda Ciprofloxacina. Tratamentul enterocolitei cu Shigella se realizeaza cu Ampicilina.

Hidrasecul este un medicament care se administreaza la copii timp de o saptamana, sau pana cand apare primul scaun normal. El se gaseste in farmacii sub forma de plicuri, la copii de pana in 9 ani administrandu-se un plic zilnic, iar la cei mai mari, doua plicuri. Sarurile de bismut scad numarul de scaune eliminate zilnic. Smecta se poate utiliza in tratamentul enterocolitei si la copii. Febra se combate utilizand paracetamolul. Pentru a diminua balonarea abdominala, se introduce intrarectal o sonda prin care se vor elimina gazele. Tratamentul enterocolitei este mai usor de realizat la copii mai mari. La sugari, enterocolita se poate dovedi a fi extrem de severa. Cu cat varsta este mai mica, cu atat riscurile sunt mai mari. Diareea cauzata de Rotavirus este o problema extrem de importanta in tara noastra. Preventia este metoda ideala de a lupta impotriva acestei afectiuni. Este necesara o atentie mare in ceea ce priveste copii mici, deoarece boala poate conduce la deces.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.