Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament esofagita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament esofagita

Tratamentul esofagitei se va incepe inca de la primele simptome, pentru a a avea rezultate eficiente. Se va realiza intai o endoscopie (se introduce un tub-endoscop, care are o camera in capat) pentru a analiza esofagul atent. Apoi se va stabili cat de grava este esofagita. Se va masura apoi ph-ul din esofag, care este in cazul esofagitei de reflux (prin refluarea sucului gastric) mai acid. In cazul esofagitei postcaustice (aparuta dupa administrarea unei substante caustice), capatul terminal al esofagului este ingustat. Tratamentul esofagitei in cazul refluxului sucului gastric se realizeaza prin schimbarea stilului de viata, in primul rand. Astfel, simptomele vor fi partial diminuate.

Pacientul va dormi pe o perna mare, cu capul la un nivel ridicat fata de corp, pentru a impiedica scurgerea sucului gastric in esofag. Se vor evita alimentele precum: ciocolata, alcool, cafea. Deasemenea, important este in tratamentul esofagitei de reflux sa se renunte la fumat. Este bine ca dupa masa pacientul sa nu se intinda in pat macar trei ore. Asta deoarece in perioada digestiei cantitatea de suc gastric este mai mare si ar putea usor sa ajunga in esofag. Se vor administra in tratamentul esofagitei niste medicamente care normalizeaza presiunea portiunii inferioare a esofagului. Astfel, se utilizeaza nitriti, adrenalina, progesteron. Diazepamul este un medicament care scade expunerea la acid a capatului distal al esofagului. In tratamentul esofagitei de reflux se vor utiliza antiacide. Dicarbocalmul este un exemplu in acest sens. Este bine ca el sa fie adminstrat zilnic, existand efecte benefice. Gelusilul este un inlocuitor bun, deoarece scade aciditatea. Efectul acestor medicamente antiacide utilizate in tratamentul esofagitei dureaza putin timp (in jur de 30 de minute). In momentul in care pastila s-a evacuat din stomac, efectul s-a pierdut. De aceea, ele se vor folosi de 4-6 ori pe zi, la 1-2 ore dupa masa. Astfel, vor actiona exact in momentul digestiei. Este impiedicata cu ajutorul lor producerea in exces de acid clorhidric, care ar putea reflua in esofag. Gavisconul si Nicolenul sunt utilizare frecvent in tratamentul esofagitei, deoarece controleaza bine arsurile. Sunt administrate dupa mesele principale ale zilei, scazand perioada de timp in care ph-ul de la nivel esofagian este acid. Astfel, se combate iritatia. In formele moderate de esofagita, cand nu sunt simptome exagerat de severe, este bine sa se recurga in tratamentul esofagitei la Ranitidina, Loratadina. Ele au capacitatea de a limita aciditatea. Cel mai eficient este sa se foloseasca omeprazolul (Omeran), sau pantoprazolul (Controloc). Se va vindeca rapid esofagita, simptomele fiind considerabil ameliorate.

Rabeprazolul, Lansoprazolul, sunt deasemenea eficiente. Metodele moderne de tratament a esofagitei recomanda utilizarea de Ranitidina, Famotidina, Nizatidina, Cimetidina, in timpul noptii. Astfel, pozitia inclinata a corpului nu va mai favoriza alunecarea sucului gastric in esofag. Asta deoarece productia de acid clorhidric va fi limitata. Domperidonul administrat cu jumatate de ora inainte de mesele principale va avea efecte bune. Insa, pot exista si rezultate negative, precum dezvoltarea sanilor la barbati, tulburari ale menstruatiei la femei. Baclofenul utilizat in tratamentul esofagitei scade refluarea sucului gastric in esofag. Metoclopramidul este si el folosit, dar are efecte secundare, precum oboseala. Tratamentul esofagitei este absolut necesar, deoarece este posibil sa se complice. In plus, nici simptomele in sine nu sunt usor de tolerat, inrautatind calitatea vietii pacientului. Neglijata, boala va deveni tot mai severa, tratamentul fiind ineficient.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.