Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament giardioza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament giardioza

Inainte de a se incepe tratamentul giardiozei, se vor realiza analizele scaunului, pentru a se stabili exact boala. In materiile fecale se identifica Giardia intestinalis (Lamblia intestinalis). Se va incepe apoi terapia, cu Metronidazol (Flagyl). In unele tari se utilizeaza Mepacrina, dar acesta tinde sa fie inlocuit. Tratamentul giardiozei cu Metronidazol este preferat momentan in majoritatea tarilor. Este eficient si combate parazitul fara a avea efecte negetive. Se utilizeaza timp de sapte zile, administrandu-se de doua ori pe zi. Doza de medicament se stabileste in functie de greutatea corpului celui bolnav. Dupa zece zile de la oprirea tratamentului giardiozei cu Metronidazol, se va repeta inca o data. Asta deoarece este indicata distrugerea parazitilor care e posibil sa fi ramas. Exista posibilitatea ca o femela cu oua sa fi fost rezistenta la terapia initiala.

A doua serie de medicamente va inlatura toti parazitii restanti. O alternativa in tratamentul giardiozei este utilizarea Tinidazolului (Fasigyn). Acesta se administreaza intr-o sigura doza, fiind foarte eficient. Dupa zece zile, dupa aceleasi principiu, se administreaza inca o doza (pentru a se distruge restul parazitilor care e posibil sa fi ramas). Secnidazolul (Flagentil) si Ornidazolul (Tiberal) sunt alte medicamente utilizate in tratamentul giardiozei, dar mai putin eficiente decat cele mentionate anterior. Se administreaza o doza, la inceput, si inca o doza, dupa zece zile. Vindecarea giardiozei apare, insa, doar la 80% din cazuri. Albendazolul este numit si Zentel si se utilizeaza timp de cinci zile in tratamentul giardiozei. Se poate administra sub forma de comprimat, fie sub forma de sirop. La copii, siropul este mai bine toerat, avand un gust mai placut. Nu se foloseste, insa, siropul, la cei mai mici de doi ani. Albendazolul este la fel de eficient ca si Metronidazolul, dar nu are efecte secundare. Este foarte important ca tratamentul giardiozei sa se realizeze corect si complet. In cazul in care boala nu este de la inceput bine tratata, poate aparea o forma cronica (continua). La copii, cel putin, ea este foarte severa. Copilul slabeste mult, este foarte apatic, palid, fata energie. Apare o digestie proasta, nefiind absorbite substantele nutritive din alimente. Practic, hranirea celui mic este deficitara. El nu se mai dezvolta normal, in inaltime si greutate. Scaunele sunt mult mai abundente decat in forma de boala care apare episodic, mentionata anterior, sunt extrem de urat mirositoare. Au loc pierderi de grasimi in scaun, de proteine, zaharuri, vitamina B12, acid folic. Astfel, in loc sa se absoarba aceste substante, sa hraneasca organismul copilului, ele se elimina. Tratamentul giardiozei este foarte important in aceasta etapa a bolii. Daca se realizeaza corect, el este eficient. In caz contrar, starea celui mic se inrautateste. Daca tratamentul giardiozei este bine recomandat de catre medic si bine respectat de catre pacienti, boala se vindeca, dispar toate simptomele, persistand, insa, o intoleranta la lactoza. Acesta ramane pentru o lunga perioada de timp. Intr-un final, se vindeca. In tot acest timp, insa, este necesara administrarea unei formule de lapte delactozat copiilor. Tratamentul giardiozei este foarte eficient daca se incepe la timp.

Nu raman sechele daca se realizeaza dupa indicatiile medicului. Este bine sa se inceapa terapia la toti membrii familiei, mai ales daca exista mai multi copii. Chiar daca ei nu prezinta inca simptome, e posibil sa se fi contaminat, iar semnele sa se manifeste mai tarziu. Preventia este cea mai buna masura in cazul acestei boli. Este bine ca cei mici, in special, sa fie educati pentru a cunoaste modul in care pot prelua o boala parazitara. Igiena este cea mai importanta. Este necesara atentia in ceea ce priveste alimentele (verdeturile sa fie bine spalate), apa (sa nu fie contaminata, mai ales cand se consuma din fantani, locuri unde nu exista apa potabila). Parintii trebuie sa fie atenti la copii. Daca exista cazuri la gradinita, scoala, este recomandat sa evite contactul cu acei copii care au boala.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.