Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament hemoroizi

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament hemoroizi

Prima solutie in tratamentul hemoroizilor o reprezinta adoptarea unui regim alimentar adecvat acestei patologii. Substrat al formarii de hemoroizi il reprezinta constipatia ce poate surveni in urma consumului regulat de alimente de tip fast-food. Eliminarea din alimentatie al acestui tip de mancare este benefic. Suplimentar, introducerea in alimentatie a fibrelor alimentare are ca rezultat reglarea tranzitului intestinal, reducerea constipatiei, reducerea presiunii in canalul anal si dec diminuarea hemoroizilor. Hidratarea permite lubrefierea scaunului, de aceea este de preferat a se consuma o cantitate suficienta de lichide (apa, ceai) in fiecare zi. Un litru si jumatate de lichide minimum pe zi poate avea un efect deosebit de bun asupra aparatului digestiv si duce la scaderea constipatiei.

Batranii sunt expusi riscului de constipatie cronica din cauza faptului ca uita de regula a consuma lichide, de aceea, aceasta simpla solutie le poate usura foarte mult viata. Aportul de fibre alimentare poate fi realizat prin introducerea in dieta zilnica a unei cantitati semnificative de legume si fructe proaspete. Acest lucru poate duce si la scaderea riscului de a face cancer, dar amelioreaza si multe alte procese patologice ce pot exista in organism. Antioxidantii gasiti in fructe si legume, precum vitamina C contracareaza efectele nocive ale radicalilor liberi. Adoptarea unei diete sanatoase, bogate in vitamine si fibre poate deci nu numai sa amelioreze starea hemoroizilor, ci poate sa imbunatateasca starea generala a organismului. Evitarea prelungirii timpului petrecut la toaleta este un alt gest simplu ce poate scadea inflamatia din regiunea rectala. Exista multe persoane ce citesc, dau mailuri, scriu sau se joaca pe telefon sau laptop atunci cand merg la baie. Este un lucru bun a evita aceste actiuni, deoarece sederea prelungita este un factor ce agraveaza sau genereaza procesul inflamator ce are ca rezultat aparitia hemoroizilor. Actul de defecatie ar trebui sa aibe loc in momentul declansarii reflexului. In cazul in care persoana afectata se abtine, presiunea creste, agravand starea hemoroizilor. Pentru durerile hemoroidale, se pot utiliza creme ce au ca efect reducerea durerii si a inflamatiei. Se poate recurge si la antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina, ibuprofenul, insa daca doriti sa apelati la interventii de ligaturare sau la alte operatii, veti fi nevoit sa renuntati la aceste medicamente. Trebuie avut in vedere daca persoana in cauza are probleme gastrice, precum gastrita sau ulcerul gastric. In acest caz, tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene, fara un sfat al unui medic sau farmacist poate agrava patologiile gastrice prezente. Se poate utiliza in acelasi timp si un protector gastric precum omeprazolul. Baile de sezut ar fi de luat in considerare.

Aceste bai reduc inflamatia si sunt recomandate in special in cazul perioadelor de acutizare ale hemoroizilor, in conditiile in care acestia se trombozeaza sau sunt iritati. Dintre metodele de interventie asupra hemoroizilor putem da ca exemplu procedura de ligaturare a hemoroizilor. Consta in strangerea bazei hemoroidului cu un inel din cauciuc. In cateva zile hemoroidul va cadea singur, lasand in locul sau o portiune fibroasa. Hemoroidectomia este o operatie mai rara, ce necesita anestezie. Se recurge la aceasta doar daca este neaparat necesar, existand aici riscul lezarii sfincterului. Hemoroizii mari, ce sunt incarcerati sau sufera alte complicatii sunt supusi unei astfel de interventii. Acelasi lucru se poate aplica hemoroizilor ce recidiveaza si nu dau semne de ameliorare, oricare ar fi atitudinea terapeutica adoptata de catre pacient la sfatul medicului gastroenterolog.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.