Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul icterului

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul icterului

Tratamentul sindromului icteric se face in functie de etiologie. Tratamentele propuse sunt complexe si pot cuprinde atat metode invazive cat si neinvazive. Tratamentul isi propune inlaturarea semnelor si simptomelor clinice si restabilirea starii de normalitate, imbunatatirea calitatii vietii si prevenirea recidivelor. Tratamentul icterului este diferit in functie de cauza si de cele mai multe ori raspunde bine la terapie. Tratamentul icterului hemolitic se face tintit catre cauza care a dus la distrugerea exagerata de eritrocite. Cum cauzele pot sa fie diverse, tratamnetul icterului se va aborda in functie de diagnostic si de investigatiile paraclinice. Exista posibilitatea sa fie nevoie de splenectomie in cazul in care splina are hiperfunctie si aceasta duce la distrugere masiva de eritrocite. Tratamentul icterului hepatic este medicamentos si se face in functie de valorile transaminazelor hepatice si a altor markeri biologici de afectare a hepatocitelor.

Tratamentul hepatitei se face in spital la inceput si cuprinde medicatie specifica alaturi de norme igieno-dietetice. Pe toata durata tratamentului pacientului I se recomanda repausul la pat si evitarea suprasolicitarii organismului. Hepatitele se complica cu icter in fazele de acutizare si tratamentul medicamentos trebuie sa fie facut in functie de analize si de simptomatologia asociata. Tratamentul din hepatite este influentat de tipul de virus contactat si de genotipul acestuia si cuprinde terapii complexe si combinate ce vor duce la imbunatatirea statusului clinic al pacientului, incluzand disparitia sindromului icteric. Tratamentul icterelor hepatocelulare cuprinde si dieta personalizata care sa asigure pacientului nutrientii necesari, dar sa nu forteze capacitatea organismului de a metaboliza.Dieta este permisiva si trebuie sa asigure aproximativ 2000 calorii pe zi. Tratamentul icterelor mecanice se face cel mai des chirurgical, in functie de sediul obstacolului si de natura lui.Riscul operator in cazul bolilor ce se manifesta prin icter poate sa fie mare, mai ales daca gradul bilirubinemiei este crescut si colestaza retrograda obstacolului este marcata, de aceea chirurgii trebuie sa-si aleaga bine momentul operator si sa pregateasca pacientul corespunzator. Pregatirea pacientului pentru operatie se face prin corectarea deficientelor nutritionale, echilibrarea functiilor pulmonare si cardio-vasculare. Tratamentul icterului mecanic are ca si scop principal restabilirea drenajului biliar si corectarea colestazei.exista posibilitatea instaurarii unui drenaj biliar in cazul pacientilor la care o interventie chirurgicala ar fi mult prea riscanta.In timpul interventiei este necesara efectuarea unei colangiografii pentru observarea aspectului arbolrelui hepato-biliar si pentru a vedea sediul obstructiei.Tratamentul icterului mecanic se poate face endoscopic prin sfincterotomie si extragerea calculilor din calea biliara principala, se mai poate face prin chirugie laparoscopica cu colecistectomie si eliberarea caii biliare, sau prin tratament chirugical clasic cu evaluarea caii biliare si eliberarea ei de posibilele obstructii.este necesara administrarea de antibiotic in unele cazuri tratate chirugical pentru prevenirea complicatiilor infectioase.

Tratamentul icterului mecanic cu cauza tumorala se face dupa stadializarea tumorii, tratamentul putand sa fie paleativ cu ocolirea zonei de obstructie sau endoproteze transtumorale, sau anastomoze bilio-digestive. ERCP cu sfinterotomie si extragere de calculi este procedeul de electie in tratamentul litiazei, dar necesita echipament specializat.se poate incerca dizolvarea calculilor prin tratament medicamentos cu acid usodezoxicolic, dar raspunsul la tratament este inconstant si exista posibilitatea recidivelor. Tratamentul icterului este facut in functie de etiologie si are la baza principii care se adreseaza direct cauzei care a dus la acesta complicatie. Tratamentul icterului este de lunga durata si de cele mai multe ori necesita adoptarea unei diete speciale care are rolul de a minimiza solicitarea arborelui biliar.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.