Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament melena

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament melena

Tratamentul in cazul melenei isi propune sa inlature cauza principala care a dus la aparitia de modificari ale fecalelor, melena este un semn si nu o boala si de aceea cel mai important este ca doctorul sa stabileasca cauza si sa o trateze. Tratamentul melenei este necesar pentru inlaturarea cauzei, prevenirea recidivelor si pentru evitarea posibilelor complicatii ce pot aparea. In cazul in care melena apare ca urmare a unei sangerari provenite din tractul digestiv superior trebuie investigata cauza si instaurat un trataemnt care sa tina sub control sangerarea. Varicele esofagiene fisurate pot evolua cu melena daca pacientul nu exteriorizeaza sangele prin hematemeza si il inghite, scaunul va avea aspect de melena.

Tratamentul melenei din varicele esofagiene fisurate se face pe cale endocopica cu hemostaza locala prin aplicare de substante sclerozante sau prin aplicarea unor dispozitive ce leaga varicele si nu le mai permite sa sangereze.Tratamentul melenei provenita din sangerarile gastrice date de gastrite erozive, ulcere, boli inflamatorii, cancere gastrice se face pe cale endocopica cu hemostaza locala sau prin chirurgie gastrica cu repararea leziunilor vasculare locale. Daca melena provine din sangerarile de la nivelul leziunilor date de boli inflamatorii intestinale, tratamentul este complex si cuprinde si medicatie specifiza cu corticoizi si antiinflamatoare puternice ce tin in frau distrugerea provocata de mecanismele imune. Daca sangerarea este importanta sau se complica cu ischemia sau necroza zonei respective, este de dorit ca zonele sa fie indepartate chirrugical si refacerea ,daca este posibil, a tractului gastro-intestinal. Tratamentul melenei provenita din bolile colonice se poate face atat pe cale endoscopica cu aplicarea locala de substante ce pot tine in frau hemoragia, sau in cazuri grave pacientul trebuie sa sufere o interventie chirugicala cu inlaturarea zonei afectate sau aplicarea de procedee chirugicale specifice ce au rolul de a preveni sangerarea locala. Daca la nivelul colonului se observa zone ischemiate sau necrozate datorata unor leziuni importante vasculare , chirugul poate face o colostoma ( exteriorizarea unei portiuni din colon la peretele abdominal) care sa permita evacuarea materiilor fecale.Ingitirea unui corp strain cew provoaca la nivelul tractlui gastro-intestinal leziuni vasculare exteriorizate ca melena, poate sa fie tratata prin metode de crestre a peristaltismului intestinal pentru grabirea evacuarii, sau cel mai des este inlaturat colonoscopic sau chirugical, pentru a preveni ranirea suplimentara a tractului gastric. Tratamentul in cazul melenei provenite din complicatiile hemoragice ale unor manevre iatrogene se face conservator sau activ in functie de cantitatea de sange evacuata si de localizarea traumatismului.Tratamentul melenei provenite din tulburari de coagulare se face prin ajustarea medicatiei anticoagulanta si stabilirea unor doze terapeutice ce nu provoaca complicatii hemoragice.

Tratamentul complicatiilor date de melena ca anemia sau tulburarile hemo-dinamice se face prin administrarea de sange pentru a inlocui cantitatea pierduta prin sangerarea digestiva. Tratamentul melenei trebuie facut cat mai rapid si trebuie tratata cauza care a dus la melena si evitate posibilele complicatii asociate. Melena denota de obicei o gravitate suplimentara si de aceea nu trebuie lasate neinvestigate episoadele melenice aparute. Melena aparuta la tineri este un semn clinic important si trebuie facute investigatii suplimentare care sa arate sursa sangerarii si cauza ei. Tratamentul melenei poate sa fie facut de un medic internist, gastro-enterolog sau chirurg si cuprinde terapii complexe ce trebuie supravegheate. Tratamentul melenei nu se face acasa ci in spital, sub atenta supraveghere a medicului care are rolul de a evalua statusul clinic al pacientului.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.