Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament oxiuraza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament oxiuraza

Oxiuraza este o boala care evolueaza cronic, continuu. Spre deosebire de alte afectiuni produse de paraziti, oxiuraza se manifesta o perioada mult mai mare. Acest fapt se datoreaza capacitatii oualor viermelui de a contamina oamenii. Practic, daca un copil (ei fiind mai des infectati) intra in contact cu Enterobius vermicularis, in interiorul intestinului sau parazitul se inmulteste, dupa care depune ouale care la randul sau contamineaza. Astfel, au loc noi si noi infectari. Acest aspect explica capacitatea mare de infectare a oxiurazei, precum si de transmitere la alte persoane.

Inainte de a se incepe tratamentul oxiurazei este important sa se realizeze analizele pentru stabilirea diagnosticului cert. Se identifica parazitii maturi in scaun. Ouale nu sunt identificate, insa. Tehnica de preluare a materiilor fecale este una speciala. Dimineata, inainte de a se face toaleta regiunii anale, inainte de eliminarea scaunului, se aplica o banda adeziva speciala, in regiunea anala, pe care se vor fixa parazitii, analizati apoi la laborator. Tratamentul oxiurazei se va realiza cu Mebendazol (Vermox). Acesta se gaseste in farmacii sub forma de comprimate, fiecare continand 100 mg de medicament. Terapia completa contine doua comprimate. Se administreaza una din pastile la inceput, iar cealalta dupa doua saptamani. Astfel, se distrug si parazitii care erau inca in stadiu de ou cand s-a inceput tratamentul oxiurazei. In aceasta perioada, de 14 zile, ei s-au dezvoltat. Astfel se elimina toti oxiurii. Tratamentul oxiurazei se poate realiza si utilizand Albendazol (Zentel). Un comprimat contine 200 mg de medicament. La copii sub doi ani se recomanda un singur comprimat, care se imparte in doua parti. La inceput se administreaza jumatate din cantitate, iar cealalta se va utiliza dupa doua saptamani (dupa acelasi principiu- in acest timp se maturizeaza parazitii care erau in stadiul de ou). La adulti, se administreaza initial un comprimat, iar dupa doua saptamani altul.

Tratamentul oxiurazei se poate realiza si cu Pamoatul de pyrantel. Acesta se mai numeste si Combantrim. Este un medicament foarte eficient, distrugand rapid atat oxiurii maturi, cat si pe cei in stadiu de ou. Doza administrata este variabila, in functie de greutatea corpului. Este recomandat sa se utilizeze cate 10 mg pentru fiecare kilogram al corpului. Se administreaza la inceputul tratamentului o jumatate din cantitate, iar cealalta dupa 14 zile. Tratamentul oxiurazei se bazeaza si pe produse naturiste. Se va bea o tinctura de iedera, extrem de eficienta in distrugerea parazitului. Sunt necesare aproximativ 10 picaturi, administrate de 3-4 ori pe zi. Dimineata, pe stomacul gol, se poate consuma un amestec format din praf de pelin uscat si miere de albine. Cateva lingurite sunt suficiente. Regimul alimentar va fi modificat pe perioada tratamentului oxiurazei. Nu se vor consuma: carne, zaharuri, fainoase. Este bine ca macar pentru 2-3 zile sa se apeleze doar la o dieta vegetariana. Tranzitul va fi mai accelerat in acest fel. Zilnic, se recomanda consumul de fragi, afine, mure, capsuni. Se recomanda baile calde, infuziile cu musetel, cu pelin. Tratamentul oxiurazei se poate realiza si prin niste clisme care contin usturoi pisat, amestecat cu apa calda, care se introduce intrarectal. Parazitii sunt astfel omorati. Mancarimile diminua in acest fel. Este recomandata atentie sporita la igiena celui contaminat. Spalarea mainilor se va realiza mai des si mai eficient, cu apa si sapun. Acest fapt este foarte important, deoarece o data cu scarpinatul se va realiza contaminarea unghiilor. Acestea trebuie sa fie taiate cat mai scurt, se va folosi o perie pentru curatarea lor. Este important ca cei mici sa doarma cu lenjerie intima, pentru ca in momentul in care se scarpina, degetele sa nu se mai contamineze. Astfel, evitam reinfectarea, prin introducerea degetelor in gura sau in nas. Tratamentul oxiurazei este mai complicat decat al celorlalte boli parazitare, deoarece exista aceasta posibilitate de recontaminare care inlatura efectele benefice ale terapiei.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.