Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament teniaza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament teniaza

Inainte de tratamentul teniazei, este bine sa se stabileasca foarte sigur diagnosticul. Se va realiza examinarea probelor de scaun. Cand este diagnosticat un copil, atentia va fi sporita. Daca este vorba de mai multe persoane care au consumat aceeasi carne, fie de vita, fie de porc, vor fi examinate toate cazurile. Se vor face toate analizele necesare, pentru a stabili cu exactitate ce fel de boala parazitara este. Tratamentul teniazei se realizeaza cu Niclosamid (Tredemine). Acest medicament are un mod aparte de administrare. Pacientul va tine un regim special timp de trei zile inainte de inceperea terapiei. Va avea o dieta bazata in special pe hidratare. Va bea multa apa plata, ceaiuri fara zahar sau alt indulcitor, compoturi neindulcite. Sunt interzise in aceasta perioada sucurile din comert, cu sau fara acid. Sucul proaspat, preparat in casa, de fructe, este benefic. Cu o seara inainte de a se incepe tratamentul teniazei se va realiza o clisma evacuatoare. Mai exact, se va administra o serie de laxative, pentru a se elimina toate materiile fecale care exista in colon. A doua zi, dimineata, se va adminstra medicamentul, pe nemancate. Intr-o zi se utilizeaza doua grame de Niclosamid, divizat in doua etape. Practic, se va administra initial un gram. Apoi se asteapta o ora si se administreaza celalalt gram din medicament. Dupa aceasta etapa a tratamentului teniazei, pacientul va sta nemancat inca trei ore. In mod normal, parazitul se elimina dupa trei ore.

Tratamentul teniazei realizat in acest fel este eficient. Problema este ca acest medicament poate avea efecte adverse, mai ales la copii. Cand afectiunea este produsa de Tenia solim, terapia este oarecum modificata. Se procedeaza la fel ca in situatia mentionata anterior, la inceput. Se realizeaza clisma evacuatorie seara, dupa care, a doua zi dimineata, exact in acelasi fel, se administreaza Niclosamidul. Diferenta este ca, in continuare, dupa o ora de la adimistrarea acestui medicament, se va utiliza un purgativ salin. Astfel, femelele care contin oua, care ar putea recontamina pacientul, se elimina. Ele sunt dezintegrate. Tratamentul teniazei este considerat eficient daca rezultatele analizelor realizate ulterior sunt bune . Saptamanal, dupa incheierea terapiei, se vor realiza niste examinari ale materiilor fecale (ale scaunului- in termeni comuni), pentru a vedea daca parazitii mai exista. Este necesara aceasta repetare a analizelor, deoarece ei se pot multiplica in timp, ramanand tenii restante, cu oua, care nu au fost eliminate. Practic, la eliminarea, dupa tratament, a parazitului, s-ar considera vindecata boala, dar de fapt mai existau si alte femele cu oua care raman. Acestea vor elimina noi tenii.

Tratamentul teniazei este finalizat numai dupa ce fiecare din parazit este distrus. Biltricidul, numit si Praziquantel, administrat intr-o singura doza, este eficient in tratamentul teniazei. Este important ca in timp ce se realizeaza tratamentul teniazei cu Tenia solium, sa se evite varsaturile. In cazul in care bolnavul este un copil, parintii il vor supraveghea, pentru a urmari daca acestea apar. In cazul acesta, este posibil ca parazitul sa ajunga in stomac. Ideal ar fi ca teniaza sa fie evitata printr-o atentie marita in ceea ce priveste carnea si produsele din carne utilizate. Preventia bolii se realizeaza si prin evitarea raspandirii oualor de tenie in mediul inconjurator, de la animalele care au parazitul. Utilizarea congelatoarelor la capacitate optima, atunci cand carnea este conservata, precum si prepararea timp suficient, duce la distrugerea parazitului. Este necesara atentie mare in cazul alimentatiei copiilor. Pot exista sechele grave, chiar daca tratamentul teniazei este corect si complet realizat. Practic, parazitul va fi distrus, dar raman urmari negative. Cu cat este vorba de un copil mai mic, cu atat problematica este mai severa.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.