Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament Cefaleea

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament Cefaleea

In cazul migrenelor, in prima parte, un analgezic sau putina cofeina pot sa scurteze perioada de manifestare a durerii cu foarte mult. Se folosesc substante medicamentoase ce nu necesita prescriptie medicala, precum ibuprofen sau aspirina, ce fac parte din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene. Daca suferiti de gastrita sau ulcer gastric, administrarea acestor substante trebuie efectuata in preajma meselor sau trebuie sa folositi si un protector gastric, precum inhibitorul de pompa de protoni. Exercitiile fizice sunt deosebit de valoroase, deoarece induc relaxarea musculara, aduc cresterea tonusului muscular si psihic, eliberand hormoni numiti endorfine, ce au efecte benefice asupra corpului. Endorfinele se numesc si hormonii fericirii. Adoptarea unui regim de viata sanatos este indubitabil utila in multe afectiuni. Nici in acest caz nu se face exceptie de la aceasta regula, renuntatul la fumat, la mancarea grasa si la consumul exagerat de alcool, insotite de cresterea aportului de antioxidanti, toate au un efect pozitiv asupra acestei manifestari. Nicotina duce la vasoconstrictie si predispune la formarea de placi de aterom la nivelul vaselor de sange, impreuna cu mesele bogate in grasimi animale. Alcoolul realizeaza vasodilatatie periferica, iar in caz de exces poate da singur dureri de cap foarte puternice.

Persoanele suferinde de cefalee pot apela si la servicii de masaj, ce induc la randul lor o stare de relaxare psihica si musculara, ce creste starea de confort a organismului. Acupunctura pare sa dea roade in tratamentul acestui tip de afectiune, fiind deseori utilizata. Reducerea stresului psihic pe cat posibil poate scadea frecventa aparitiei durerilor de cap. De aceea, se poate apela la terapii de reducere a stressului, aromaterapia, muzicoterapia sau sedintele de meditatie sau de yoga. Alte medicamente ce pot trata durerile de cap sunt acetaminofenul sau antidepresivele triciclice, acestea din urma fiind utile si in cazuri de depresie sau tulburari de somn. Daca luam in considerare cefaleea secundara altei patologii, tratamentul respectivei afectiuni este impus. In cazul hipertensiunii arteriale, bolnavii pot resimti dureri de ceafa, in special dimineata, insotita de senzatie de greata si ameteala. Aceste manifestari apar datorita valorilor tensionale mai mari de cat normalul. Pentru eliminarea acestor simptome trebuie urmat tratamentul prescris de medic, iar daca problemele persista este necesar un nou consult in vederea ajustarii dozelor medicamentelor folosite sau schimbarea claselor de medicamente cu altele mai potrivite cazului sau evolutiei acestuia. Durerile de cap pot avea si cauze oftalmologice, in urma unui consult putand fi luate masurile necesare eliminarii tuturor simptomelor. O alta cauza comuna a durerilor de cap o reprezinta sinuzita. Sinuzita este o afectiune in care sinusurile nazale sunt infundate sau incarcate. Exista o multitudine de substante ce au rol decongestionant, spray-uri nazale, inhalatoare cu aburi, pentru tratamentul acestei afectiuni. Spalaturile nazale pot deasemenea ajuta, la fel ca si invatarea suflarii corecte a nasului. Hreanul este o planta foarte potrivita pentru aceasta patologie, putand fi ras si aplicat la baza nasului, dupa ce a fost invelit in prealabil in tifon. Tumorile cerebrale au schema proprie de tratament, ce include chirurgie, radioterapie si chimioterapie, cu rezultate mai mult sau mai putin favorabile.

Accidentele vasculare cerebrale reprezinta o urgenta medicala, iar tratamentul pentru acestea, cu activator tisular al plasminogenului sau stabilizarea hemodinamica a pacientului, trebuie instituit cat mai repede. Astfel se maresc sansele de recuperare a unei parti considerabile dintre functiile afectate. Anevrismele cerebrale sunt o alta posibila cauza pentru durerile de cap (cefalee). Sunt obiectivate in urma explorarilor imagistice si presupun fie interventia chirurgicala si cliparea anevrismului, fie embolizarea sa. Se poate lua decizia de a nu interveni asupra acestora, in cazul in care pozitia sau dimensiunea nu califica anevrismul respectiv pentru o eventuala interventie.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.