Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament Epilepsie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament Epilepsie

In primul rand, pacientul trebuie sa fie atent la stimulii ce declanseaza criza epileptica. Deseori intalnim inaintea difuzarii unei emisiuni sau a unui film avertismentul pentru persoanele epileptice, ce accentueaza posibilitatea aparitiei unei crize in urma imaginilor sau sunetelor folosite. Daca se elimina acesti factori precipitanti, episoadele epileptice pot scadea in frecventa. Stimuli pentru aparitia convulsiilor epilepticului pot fi lipsa somnului, imagini ori sunete puternice, consumul de alcool. Este benefica o evaluare a acestori factori determinanti si indepartarea lor ca adjuvant in tratamentul epilepsiei. Exista tratament medicamentos pentru diminuarea numarului convulsiilor, acesta depinzand de tipul lor si de alti parametri specifici fiecarui pacient in parte. Dozele de medicamente pot suferi modificari in timp, pana la atingerea combinatiei optime pentru bolnav.

Acidul valproic, fenitoina, carbamazepina, lamotrigina fac parte din tratamentul de prima linie al epilepsiei. Pentru traumatisme cerebrale sau alte afectari directe ale materiei cerebrale se poate prescrie pentru o anumita perioada un tratament antiepileptic pentru a diminua riscul aparitiei crizelor. Acelasi rationament se poate aplica si dupa o interventie chirurgicala pe creier, spre exemplu pentru excizia unei tumori cerebrale. Daca pacientul nu a facut crize de epilepsie pentru o perioada lunga de timp dupa traumatism sau interventie chirurgicala, atunci tratamentul poate fi stopat. Probabilitatea ca aceste episoade sa apara dupa un astfel de incident este insa mare, caz in care tratamentul este justificat si necesar. Optiunile vor fi discutate cu medicul neurolog, urmand a se decide asupra conduitei terapeutice. Exista pacienti ce nu raspund la medicatia standard, acestora putand sa le fie adaugate in schema de tratament substante mai putin utilizate, sau mai noi, in vederea obtinerii rezultatelor dorite. In cazul in care nici o schema de tratament nu da roade, exista posibilitatea interventiei chirurgicale pentru rezectia portiunii cerebrale responsabile de aparitia crizelor.

Metoda chirurgicala necesita o evaluare preoperatorie foarte amanuntita, pentru a stabili exact localizarea anomaliei structurale cerebrale, dintre investigatiile folosite in acest scop putand fi enumerate electroencefalograma sau explorarile imagistice specifice. In cazul crizelor de grand-mal, cel mai util lucru este asigurarea unei pozitii care sa nu puna in pericol in vreun fel integritatea corporala a bolnavului. Atenuarea cazaturii, pentru a nu suferi un traumatism cerebral si asigurarea unei posturi corporale care sa faciliteze respiratia sunt de mare ajutor persoanelor afectate. Folosirea unui ton bland ajuta la ameliorarea starii de anxietate. Crizele prelungite de epilepsie, peste 5 minute sau crizele repetitive, fara pauza, cu constienta pierduta continuu pun viata in pericol. Pot fi cauza de coma sau deces. In aceste cazuri este necesara apelarea serviciului de urgenta, deoarece este nevoie de tratament intensiv.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.