Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament Miastenie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament Miastenie

Inainte de a incepe tratamentul pentru miastenia gravis, medicul trebuie sa puna diagnosticul de certitudine, excluzand astfel celelalte conditii ce se pot manifesta in maniere similare. Teste precum dozarea de anticorpi pentru receptorii postisinaptici de acetilcolina sau electromiografia sunt utilizate pentru a orienta mai bine diagnosticul. Explorarile imagistice pot fi folosite pentru a exclude alte patologii ale sistemului nervos, datorate unor eventuale modificari structurale ale acestuia. In aceasta patologie pot exista si alte afectiuni asociate, precum anomaliile de timus.

Timusul este o glanda ce se gaseste in torace, la pubertate incepand procesul de involutie al acestuia. Riscul de cancer de timus al adultilor ce au un timus expansiv este destul de ridicat. Timectomia este solutia pentru astfel de problema. Extirparea pe cale chirurgicala a acestei glande poate imbunatati starea pacientului, ducand chiar la perioade lungi de remisiune a bolii. Totodata elimina riscul diseminarilor neoplazice catre alte portiuni ale organismului. Medicamente ce se administreaza in miastenia gravis sunt substantele anticolinesterazice. Acestea inhiba actiunea de distrugere a neurotransmitatorului din fanta sinaptica, prin distrugerea enzimelor cu rol in descompunerea acestuia. Piridostigmina este un exemplu bun in acest sens. Tratamentul medicamentos pe baza de inhibitori de colinesteraza este recomandat a fi facut sub monitorizare medicala, medicul, impreuna cu pacientul trebuind sa gaseasca formula optima pentru administrarea corecta a cantitatilor de medicament in fiecare zi. Procesul responsabil de aparitia bolii este pana la urma cel autoimun, in care organismul se ataca pe sine. Imunosupresoarele sunt substantele ce se adreseaza unei astfel de afectiuni, ducand la reducerea in intensitate a raspunsului imun, Se folosesc glucocorticoizii pentru a scadea activitatea anticorpilor . Mai exista o metoda prin care se poate ca acesti anticorpi sa fie scosi din organism. Aceasta se numeste plasmafereza, si ar fi o solutie terapeutica interesanta pentru aceasta afectiune. Se utilizeaza in acele cazuri grave in care este nevoie neaparat de o imbunatatire drastica si foarte rapida a persoanei incapacitate.

Respectarea unui regim de odihna potrivit are menirea de a atenua simptomele bolii si de a imbunatati starea musculara. In timpul perioadelor de odihna, musculatura se reface, iar sensibilitatea receptorilor inca existenti pentru acetilcolina, de la nivelul jonctiunilor neuromusculare, creste. Dintre fenomenele de asociere, hipertiroidismul poate fi tratat folosindu-se un tratament pe baza de substante antitiroidiene, sau iod radioactiv. Daca medicatia nu da rezultate satisfacatoare, hipertiroidismul poate fi abordat prin tiroidectomie. Glanda tiroida poate deci fi excizata in proportii variabile.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.