Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament blefarita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament blefarita

Piatra de temelie a tratamentului in cadrul blefaritei este igiena adecvata a pleoapelor. In cazul in care medicul oftalmolog este de parere ca subtratul afectiunii este infectios, se poate prescrie un antibiotic cu administrare topica. Neclaritatea ocazionala a vederii poate sa apara dupa administrarea picaturilor sau unguentelor, insa acest lucru are evolutie scurta si auto-limitata. Ocazional, picaturi ce contin antibiotice sau unguente care contin cortizon sunt utilizate. In cazul in care sunt utilizate picaturi sau unguente cu cortizon, acestea nu ar trebui sa fie folosite pentru perioade prelungite de timp, deoarece ar putea provoca glaucom la persoanele sensibile. Aceste medicamente nu ar trebui sa fie utilizate fara supravegherea unui medic oftalmolog.

Cazurile rezistente de blefarita infectioasa pot necesita o administrare prelungita de antibiotice orale. Recent, a existat un interes in utilizarea acizilor grasi omega-3 sub forma de pastile pentru tratamentul blefaritei si sindromului de ochi uscat. Un angajament sistematic si pe termen lung pentru un program de igiena corecta a marginilor pleoapelor este baza de tratament pentru blefarita. Medicii trebuie sa se asigure ca pacientii recunosc faptul ca managementul blefaritei este un proces care trebuie sa fie efectuat pentru perioade prelungite de timp. Aceasta intelegere ajuta la reducerea fenomenului de "shopping doctor", un proces in care un pacient merge de la un medic la altul. Exista multe sisteme adecvate de igiena a pleoapei si includ 3 etape esenţiale. In primul rand, aplicarea de caldura pentru a incalzi secretiile glandelor pleoapei si pentru a facilita evacuarea si curatarea pasajelor secretorii este esentiala. Pacientii de obicei sunt indrumati sa foloseasca comprese sterile umede si calde si sa le aplice la nivelul pleoapelor in mod repetat. Trebuie evitata insa aplicarea caldurii excesive. In al doilea rand, marginea pleoapelor se spala mecanic pentru a elimina materialele aderente, si pentru a curata orificiile glandelor. Acest lucru poate fi realizat cu un prosop cald sau cu tampoane de tifon. Apa este deseori folosita, cu toate ca unii medici prefera cateva picaturi de sampon pentru copii pentru a forma o solutie de curatare mai buna. Spalarea trebuie sa fie delicata, cea viguroasa nu este necesara si poate fi daunatoare. In al treilea rand, un unguent cu antibiotic se poate aplica pe marginea pleoapelor. Agentii frecvent utilizati includ unguente pe baza de eritromicina sau sulfacetamida. Combinatiile de antibiotic cu corticosteroizi sub forma de unguent pot fi folosite pentru tratamente de scurta durata, pentru reducerea inflamatiei si diminuarea simptomelor. Exista anumite situatii clinice specifice ce pot necesita tratament suplimentar. Cazurile refractare de blefarita pot raspunde adesea la utilizarea de antibiotice pe cale orala. Una sau doua luni de administrare de tetraciclina este de multe ori de ajutor in reducerea simptomelor la pacientii cu boli mai severe. Tetraciclina se crede ca are efect nu numai de reducere a colonizarii bacteriane, dar, de asemenea si de modificare a metabolismului si de reducere a disfunctiei glandulare.

Utilizarea de metronidazol ramane de studiat, neexistand date specifice in acest moment. In cazul in care este vorba de o disfunctie a filmului lacrimal cauzata de blefarita, tratamentul poate include solutii lacrimale artificiale cu scopul umectarii adecvate a ochiului. Conditiile asociate blefaritei cum ar fi herpes simplex, varicela-zoster sau boli de piele stafilococice, pot necesita tratament antimicrobian selectat in urma efectuarii antibiogramei. Boala seboreica este deseori ameliorata prin utilizarea sampoanelor cu seleniu, cu toate ca utilizarea sa in jurul ochilor nu este recomandata. Dermatita alergica poate raspunde la tratamentul cu corticosteroizi aplicati topic. Conjunctivita si cheratita pot rezulta ca si complicatii ale blefaritei si in cazul acesta necesita tratament suplimentar, pe langa terapia marginilor pleoapelor. Solutiile oftalmice pe baza de antibiotic sau combinatii intre antibiotic si corticosteroizii pot reduce foarte mult inflamatia si simptomele adiacente patologiei supraadaugate. Infiltratele corneene, de asemenea, pot fi tratate cu antibiotice si corticosteroizi sub forma de picaturi. Tratamentul chirurgical al blefaritei se ia in calcul numai atunci cand apar complicatiile, cum ar fi aparitia salazionului, ectropionului, entropionului sau afectiuni secundare ale corneei.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.